Sari direct la conținut

VIDEO Tornade în SUA: Cel puțin 3 morți și zeci de răniți în Ohio și Indiana

HotNews.ro
tornada Ohio, Foto: Andrew Spear / Getty images / Profimedia
tornada Ohio, Foto: Andrew Spear / Getty images / Profimedia

Una sau mai multe tornade au străbătut zonele rurale ale statelor Ohio și Indiana vineri, ucigând trei persoane și rănind alte zeci, în timp ce au distrus mai multe case, relatează Reuters.

Trei morți au fost raportate în comitatul Logan, Ohio, după ce cel puțin o tornadă a făcut ravagii în zonă, a declarat șeriful Randall Dodds, în timp ce rapoartele anterioare despre trei morți în Indiana s-au dovedit a fi false.

Vârtejul puternic a fost una dintre cele șapte tornade raportate în Indiana și Ohio în noaptea de joi și vineri.

O altă tornadă a fost raportată în nordul Texasului, iar o alta ar fi putut provoca, de asemenea, pagube într-un oraș din Kentucky.

Vineri, serviciile de salvare verificau victimele în comunitățile din comitatul Logan Lakeview, Midway și Orchard Island, a declarat Dobbs în timpul unei conferințe de presă vineri dimineață. Căutarea a fost inițial împiedicată de liniile electrice căzute, scurgeri de gaz și distrugeri în masă.

„Vom verifica din nou acele zone”, a spus Dodds.

În timp ce se lumina de ziuă, imaginile postate pe rețelele de socializare au dezvăluit distrugeri pe scară largă în Lakeview, o comunitate de 1.100 de locuitori la aproximativ 113 kilometri nord-vest de Columbus, Ohio. Imaginile arătau case distruse, resturi care acoperă drumurile și copaci mari căzuți.

În Winchester, un oraș de aproximativ 5.000 de locuitori din estul Indianei, 38 de persoane au fost rănite, trei grav, atunci când o aparentă tornadă a traversat zona, a spus primarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro