Sari direct la conținut

VIDEO​ Ucraineni și ruși au furat peste un milion de euro de la refugiații din Spania

HotNews.ro
politia spaniola, Foto: LLUIS GENE / AFP / Profimedia
politia spaniola, Foto: LLUIS GENE / AFP / Profimedia

Zece suspecți, ruși și ucraineni, au fost arestați de poliția din Spania fiind bănuiți că au jefuit casele unor ucraineni care fugeau din calea războiului, prejudiciul total fiind mai mare de un milion de euro, scrie Ukrainska Pravda.

Poliția spaniolă a arestat membrii unei grupări infracționale care a jefuit casele refugiaților din Ucraina și a furat obiecte în valoare de peste un milion de euro.

„Zece suspecți s-au specializat în astfel de victime, deoarece acestea își aduc de obicei toate economiile și obiectele de valoare”, a precizat poliția spaniolă într-un comunicat.

Hoții ar fi pătruns în șapte case ale unor refugiați ucraineni în provinciile Alicante și Murcia, pe coasta mediteraneană a Spaniei.

Poliția a anunțat că a recuperat obiecte furate și numerar în valoare de 1,25 milioane de euro, inclusiv o colecție de timbre în valoare de aproximativ o jumătate de milion de euro, bijuterii și calculatoare.

Cei zece hoți sunt suspectați că au folosit dispozitive de urmărire instalate pe mașinile victimelor pentru a le studia rutina zilnică și pentru a afla când nu sunt acasă.

Poliția a declarat că șapte ucraineni și trei ruși au fost arestați în cadrul anchetei și nu a exclus că ar putea fi și alte victime ale grupului infracțional.

Spania a primit 160.000 de refugiați ucraineni care au primit protecție temporară după ce au fugit din țara devastată de război.

Evenimentele de sâmbătă privind războiul declanșat de Rusia în Ucraina sunt LIVE aici pe HotNews.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro