Sari direct la conținut

VIDEO Ultimul drum al diplomaților ruși prin Republica Moldova / Chișinăul a expluzat zeci de diplomați din Rusia

HotNews.ro
​Ambasada Rusiei la Chişinău, Foto: Valery Sharifulin / TASS / Profimedia
​Ambasada Rusiei la Chişinău, Foto: Valery Sharifulin / TASS / Profimedia

​Zeci de diplomați și angajați tehnico-administrativi ai Ambasadei Federației Ruse la Chișinău au părăsit Republica Moldova în această dimineață. Ei au zburat spre Moscova cu o cursă specială. Reporterii Deschide.MD au filmat drumul parcurs de aceștia din incinta ambasadei și până la Aeroportul Internațional Chișinău, iar coloana sonoră a filmulețului este un cântec popular despre ocupația rusă a Basarabiei, ”Sus pe malul Nistrului”.

22 de diplomaţi ruşi şi 23 de angajaţi din rândul personalului tehnic al Ambasadei Rusiei la Chișinău, împreună cu familiile lor, au părăsit luni Republica Moldova şi s-au întors în Federaţia Rusă, la bordul unei aeronave trimise special de Moscova, după ce Chişinăul a cerut ca numărul cetăţenilor ruşi care lucrează la ambasada rusă să fie redus de la 70 la 25 de persoane, relatează presa locală.

O aeronavă trimisă pentru a-i transporta la Moscova pe diplomaţii ruşi a aterizat la ora locală 05:30 pe Aeroportul Internaţional Chişinău.

Cei 45 de angajaţi ai Ambasadei ruse au fost transportaţi la Aeroportul Internaţional Chişinău cu două autocare, mai multe automobile, dar şi cu un camion. Jurnaliştii nu au avut acces în aeroport, a scris NewsMaker, potrivit News.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro