Sari direct la conținut

VIDEO Un avion militar american de epocă s-a prăbușit în Ungaria în timpul unui spectacol aviatic / Doi morți și 4 răniți

HotNews.ro
Anchetatorii au ajuns deja la locul prabusirii avionului, Foto: Lakatos Peter-MTI / Xinhua News / Profimedia Images
Anchetatorii au ajuns deja la locul prabusirii avionului, Foto: Lakatos Peter-MTI / Xinhua News / Profimedia Images

Un avion militar american de mici dimensiuni s-a prăbuşit în timpul unui show aviatic duminică în Ungaria, cauzând doi morţi şi patru răniţi, au anunţat autorităţile ungare, informează luni AFP și Agerpres.

„Potrivit informaţiilor preliminare, în afară de pilot, se afla şi un pasager în aparat (…). Ambii şi-au pierdut viaţa”, a precizat poliţia ungară într-un comunicat.

Drama s-a produs în regiunea Szekesfehervar, la 70 de kilometri sud-vest de Budapesta. Patru persoane au fost rănite la sol, dintre care trei – o femeie, un bărbat şi o fetiţă – au arsuri grave, iar un adolescent – arsuri uşoare, au precizat echipele de salvare.

Potrivit unei înregistrări video postate online de presa locală, avionul – un model al armatei americane T-28 Trojan din 1951, potrivit presei ungare – a făcut un plonjeu şi a explodat la sol. Statele Unite au construit în jur de 2.000 de avioane T-28 Trojan între 1950 și 1957, ele fiind folosite cu precădere pentru antrenarea piloților militari americani.

După încheierea Războiului din Vietnam, unde a fost folosit în misiuni de contrainsurgență, modelul T-28 a devenit popular în rândul entuziaștilor de aviație și acrobații.

„Avionul de mici dimensiuni a căzut lângă o maşină parcată care a luat foc”, a adăugat poliţia într-un comunicat. „Accidentul a avut loc în imediata apropiere a show-ului aviatic”, care a atras mii de persoane, a mai precizat purtătoarea de cuvânt a serviciului naţional de ambulanţe al Ungariei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro