Sari direct la conținut

VIDEO Victor Ponta: Il avertizez public pe Traian Basescu sa nu mai ameninte persoane, institutii, trusturi media si pe cei 8 milioane de romani care au votat/ Traian Basescu se reprezinta doar pe sine insusi si eventual pe Viktor Orban

HotNews.ro

Primul-ministru Victor Ponta l-a somat luni pe presedintele suspendat Traian Basescu „sa inceteze imediat cu delcaratiile iresponsabile privind lovituri de stat si incalcari de lege”. Premierul l-a avertizat public pe acesta „sa nu mai ameninte persoane, institutii sau trusturi media si nici pe cei 8 milioane de romani care si-a facut datoria de cetateni”, adaugand ca „vom cere tragerea la raspundere a lui Traian Basescu si a celor din jurul sau care ameninta.” Afirmatiile premierului sunt facute la cateva dupa ce acesta a declarat pentru AFP ca a „invatat lectiile” dupa criza din ultimele saptamani si a promis ca nu va cauta „confruntarea” cu rivalul sau de centru dreapta.

In cadrul unei conferinte de presa sustinute la Palatul Victoria, Victor Ponta a precizat ca presedintele suspendat nu poate ignora mesajul celor care au participat la referendum si a apreciat ca „Traian Basescu se reprezinta doar pe sine insusi si eventual pe Viktor Orban (premierul Ungariei -n.r.).”

 • HotNews.ro a transmis LIVETEXT conferinta de presa

Principalele declaratii ale premierului Victor Ponta:

 • Acum, cand s-a dovedit si e foarte clar pentru toti cei de buna credinta ca referendumul a fost corect organizat, e momentul sa-l somez pe Traian Basescu sa inceteze imediat cu delcaratiile iresponsabile privind lovituri de stat si incalcari de lege.
 • Loviturile de stat nu se dau prin vot popular, nici prin decizii ale Parlamentului sau ale CCR.
 • Il avertizez public sa nu mai ameninte persoane, institutii sau trusturi media si nici pe cei cei 8 mil de romani care si-a facut datoria de cetateni.
 • Il avertizez ca avem toate mijloacele legale si constitutionale sa aparam cetatenii si institutiile acestei tari de amenintari si abuzuri ale lui Traian Basescu.
 • 8,5 milioane de romani au venit la vot exprimand foarte clar grava nemultumire fata de modul in care si-a indeplinit functia si atributiile de presedinte.
 • Oricat de mult i-ar sfida, problemele acestor romani nu se rezolva, nu trec si nu se pot uita.
 • E esential pentru mine sa ascult mesajul acestor oameni; 8,5 mil de romani reprezinta 75% din toti cei care voteaza la scrutinuri si reprezinta o voce mult prea puternica pentru a putea fi ignorata sau amenintata de Traian Basescu.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/player’; if(typeof flowplayer == ‘undefined’) { document.write(”); } var domain = document.domain; var domain_split = domain.split(‘.’); var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1]; document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/fcf497976e128f1dd0af0253e36d7a37/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”)); content channel

 • Apreciez ca Traian Basescu se reprezinta doar pe sine insusi si eventual pe Viktor Orban.
 • E un presedinte care nu a obtinut nici macar votul sau, ne-a mintit ca se va comporta ca un cetatean, ca va fi prezent la vot.
 • Inteleg ca reprezinta un grup de oameni care profita si isi doresc privilegii din bani publici.
 • Aceasta disperare a sa nu poate sa acopere rezultatul referendumului.
 • 90% din cei ce voteaza si iti cer sa pleci e un rezultat dezastruos pe care Traian Basescu nu-l poate acoperi strigand mai tare si amenintand institutii si trusturi media.
 • Nu voi tolera acest gen de amenintari si abuzuri si, in fruntea Guvernului si a majoritatii, vom cere tragerea la raspundere a lui Traian Basescu si a celor din jurul sau care ameninta.
 • Asteptam decizia CCR si vom respecta si implementa aceasta decizie, dar Basescu trebuie sa inteleaga ca Romania nu mai este mosia sa si vom actiona in favoarea oamenilor care au votat si a institutiilor fundamentale.
 • Sper sa inteleaga foarte clar si mesaul dat de 8,5 milioane de romani si mesajul dat de mine, si sa inteleaga ca de ieri e un presedinte ilegitim pentru Romania.

Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat luni, de la sediul de campanie, ca cei care au organizat „lovitura de stat, esuata prin referendumul de ieri, trebuie sa raspunda in fata institutiilor statului”. „Sigur, nu vreau sa se interpreteze gresit, nimeni nu poate fi tras la raspundere pentru votul lui, dar oricine poate fi tras la raspundere atunci cand, deliberat, emite acte normative necontitutionale care au ca obiectiv blocarea activitatii institutiilor statului”, a adaugat Traian Basescu.

In cursul diminetii, premierul Victor Ponta declara pentru AFP ca a „invatat lectiile” dupa criza care a zguduit Romania in ultimele saptamani si criticile Uniunii Europene legate de metodele utilizate in incercarea de a-l destitui pe presedintele Traian Basescu. Primul ministru a promis ca nu va cauta „confruntarea” cu rivalul sau de centru dreapta a carui tentativa de destituire a esuat, din cauza nerealizarii pragului de validare a referendumului de duminica.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro