Sari direct la conținut

VIDEO Viral și val de ironii după rebeliunea de 24 de ore a lui Prigojin. „Poftim? Vreți popcorn? Nu avioane F16?”

HotNews.ro
Blindat rusesc în Rostov, Foto: AP / AP / Profimedia
Blindat rusesc în Rostov, Foto: AP / AP / Profimedia

Imaginile în care apare comandantul ucrainean al unei unități de drone „Ptakhi Madyar” (Păsările lui Magyar) din Bahmut au devenit virale în ziua în care Evgheni Prigojin l-a pus în mare dificultate pe Vladimir Putin. Robert Brovdi se uită pe o tabletă pentru a urmări cum evoluează luptele interne din Rusia în timp ce mănâncă popcorn.

Comandantul ucrainean Robert Brovdi, cunoscut sub indicativul „Magyar”, a fost filmat de soția sa în timp ce „ataca” o cantitate impresionantă de floricele de porumb în ce urmărea cu interes ce se întâmplă în Rusia, sâmbătă, când Prigojin și-a asmuțit trupele spre Moscova pentru a decapita conducerea armatei ruse.

Unitatea condusă de Brovdi este o formație tactică de recunoaștere cu ajutorul aeronavelor fără pilot. Unitatea a devenit faimoasă pe platformele de socializare în mare parte datorită înregistrărilor video publicate de comandantul său, unul dintre cei mai cunoscuți militari ucraineni.

Numeroase înregistrări video publicate pe rețelele de socializare cu luptele din preajma Bahmut, unde forțele ruse au declanșat o ofensivă la începutul lunii august 2022, au arătat rolul crucial jucat de dronele de recunoaștere în această secțiune a frontului, unde sunt folosite pentru a coordona de aproape loviturile de artilerie și acțiunile de la sol.

Val de ironii după revolta lui Prigojin

În timp ce rușii erau luați prin suprindere de ce se întâmplă în țara lor, după un an și 4 luni în care propaganda a ascuns evenimentele legate de război, ucrainenii și nu numai au ironizat situația în care a fost pus președintele rus, Vladimir Putin, chiar de aliatul său, Evgheni Prigojin.

Cei mai mulți sugerau că totul s-a terminat prea repede și nu au avut timp să consume cantitățile imense de popcorn, care au dispărut brusc din magazine la începutul conflictul intern din Rusia.

Un internaut își imaginează și o scenetă în care personajul principal este președintele american Joe Biden, care poartă o discuție cu Kievul: „Poftim? Vreți popcorn? Nu avioane F16?”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro