Sari direct la conținut

VIDEO Zeci de incendii de vegetație în Grecia: Un bărbat a murit

HotNews.ro
Un barbat a murit in incendiile de vegetatie din Grecia / FOTO: Dimitris Aspiotis / Shutterstock Editorial / Profimedia
Un barbat a murit in incendiile de vegetatie din Grecia / FOTO: Dimitris Aspiotis / Shutterstock Editorial / Profimedia

Un bărbat a murit vineri, în timp ce mai multe incendii forestiere întețite de vânturile puternice au lovit sudul Greciei, motiv pentru care a fost nevoie de evacuarea mai multor localități, au declarat pompierii, relatează Reuters.

Bărbatul, în vârstă de 55 de ani, a fost rănit într-un incendiu în regiunea Ilia din peninsula Peloponez și a murit în spital, a declarat un oficial al pompierilor.

Zeci de pompieri asistați de avioane au fost dislocați pentru a îmblânzi incendiile forestiere în Ilia, regiunea Ahaia din apropiere și în apropierea orașului Kranidi, tot în Peloponez.

Locuitorilor din mai multe sate din acele zone li s-a spus să-și părăsească casele pe măsură ce se apropiau incendiile.

Incendiile de vegetație sunt frecvente în țara mediteraneană, dar au devenit mai devastatoare pe măsură ce verile au devenit mai calde și mai uscate, puse de oamenii de știință pe seama schimbărilor climatice.

Vânturile care au bătut cu o putere de 95 km/h au împiedicat operațiunile aeronavelor de stingere a incendiilor, a declarat purtătorul de cuvânt al pompierilor grecești, Vasilis Vathrakogiannis.

„Toate forțele de protecție civilă au fost în alertă astăzi”, a spus el într-un briefing televizat, în timp ce aproximativ 45 de incendii au izbucnit în țară în câteva ore.

Un incendiu forestier care a amenințat pentru scurt timp casele dintr-un oraș de coastă din apropierea capitalei Atena a ajuns să fie sub controlul pompierilor vineri. 

INTERVIURILE HotNews.ro