Sari direct la conținut

VIDEOREPORTAJ „A furat voturi, da' nu e altul mai bun”. România mică și importantă. Cum arată lupta politică în localităţile puțin mediatizate din România

Ceilalti candidati - cum arata campania electorala la locale in tara, Foto: Hotnews
Ceilalti candidati - cum arata campania electorala la locale in tara, Foto: Hotnews

Am mers prin satele din România pentru a vedea care sunt ceilalţi candidaţi, cei care nu apar pe ecranele televiziunilor centrale. Am găsit preoți care au abandonat Biserica și au intrat în politică, primari stabili încă din 1990, ofiţeri ai Serviciului Român de Informaţii sau copii care primesc primăria moştenire. Aceştia ar putea fi primarii României.

Într-o campanie în care Bucureștiul a confiscat atenţia pentru dezbaterile electorale, cursa pentru micile localităţi pare că a devenit secundară. La alegerile locale din 9 iunie s-au înscris peste 207.000 de candidați.

Într-o comună din România, preotul satului a lăsat Biserica, iar acum candidează la funcţia de primar. Se duce pe teren, lipeşte afişe, dezbate folosirea banului public şi încearcă să predice noua lui ideologie politică.

La câteva zeci de kilometri distanţă, primarul are nevoie de un singur vot pentru a-şi păstra funcţia: votul lui. Candidează singur. E primar din 1990 şi a plecat din primărie doar patru ani, pentru un scurt mandat de deputat.

În alt judeţ, primarul unei alte localităţi, înscris în cursa electorală pentru un nou mandat, se grăbeşte să mai toarne un strat de asfalt înainte de alegeri.

HotNews.ro a căutat localitățile de dincolo de lumina reflectoarelor și a discutat cu oamenii despre alegerile de mâine, duminică, 9 iunie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro