Sari direct la conținut

Viitorul internetului e aici și mulți se tem de el. De la cine va lua AI-ul generativ pâinea de la gură și cum ne putem apăra

HotNews.ro
Viitorul internetului e aici și mulți se tem de el. De la cine va lua AI-ul generativ pâinea de la gură și cum ne putem apăra
Gemini de la Google - FOTO: Shutterstock

Experiența de navigare pe Internet se schimbă pentru totdeauna, grație Inteligenței Artificiale. Motoarele de căutare ne vor servi informație gata procesată, chiar dacă modelele AI sunt antrenate pe conținut fără acord. Ca să supraviețuiască, sistemul de media și creatorii de conținut au nevoie să-și regândească abordarea.

Google a introdus Generative AI în motorul său de căutare, prin Gemini AI, soluția sa de Inteligență Artificială. Pentru utilizatori, asta înseamnă că nu mai au nevoie să intre pe site-urile rezultate din căutare, pentru că sistemul AI le oferă informațiile sumarizate direct pe pagina de căutare Google.

La finalul lunii iulie, OpenAI, compania din spatele ChatGPTa anunțat și ea că lansează SearchGPT, un prototip de motor de căutare propriu, bazat pe AI. Compania a încheiat o serie de parteneriate cu entități de presă ca grupurile germane Axel Springer și Bild, dar și cu creatori de conținut, pe baza cărora își antrenează sistemul de Inteligență Artificială pentru a oferi informații mai exacte.

Citește mai mult pe Panorama.ro

INTERVIURILE HotNews.ro