Sari direct la conținut

Viktor Orban vorbește despre „un virus” și „o armă biologică” răspândite de Occident și îl cheamă înapoi pe Trump / Replica SUA

HotNews.ro
Viktor Orban, Foto: AGERPRES
Viktor Orban, Foto: AGERPRES

Ungaria trebuie să combată Rusia, nu ideologia „woke”, i-a transmis joi ambasadorul american la Budapesta, David Pressman, premierului ungar Viktor Orban, care a susținut că numai o revenire a lui Donald Trump la putere în SUA poate salva lumea în faţa „virusului ideologiei woke răspândit de liberalii occidentali” şi care „atacă naţiunile”, relatează agenţiile AFP, EFE şi MTI.

  • „Observăm din nefericire o grabă regretabilă de a vorbi despre un război cultural, care este fals, „când există un război real alături, cu mii de morţi”, a declarat ambasadorul SUA la Budapesta, în timpul unei vizite în zona de frontieră cu Ucraina, unde s-a întâlnit cu refugiaţi ucraineni veniţi în Ungaria.

Reacția ambasadorului numit de preşedintele Joe Biden a venit în timp ce la Budapesta începea Conferinţa Politică a Acţiunii Conservatoare (CPAC), la care s-au reunit sute de reprezentanţi ai dreptei din Europa şi SUA, pentru a denunţa „ideologia woke”.

Departe de această conferinţă, ambasadorul David Pressman s-a declarat îngrijorat de „aprofundarea legăturilor între Ungaria şi Rusia într-un moment în care, dimpotrivă, ele trebuie limitate”.

Criticându-l pe premierul conservator Viktor Orban, diplomatul american a spus că acesta a sporit achiziţiile de gaz rusesc, în loc să diversifice sursele, la fel ca alte ţări.

Viktor Orban: „Toţi suntem sub atac, în SUA şi în UE. Este vorba despre o armă biologică”

În acest timp, vorbind în deschiderea conferinţei politicienilor conservatori, Viktor Orban a denunţat „virusul ideologiei woke răspândit de liberalii occidentali” şi care atacă naţiunile.

  • „Toţi suntem sub atac, în SUA şi, de asemenea, în UE. Este vorba despre o armă biologică dezvoltată în laboratoarele progresiste care atacă naţiunile. Este un virus care distruge naţiunile”, a susținut premierul ungar.

El a mai susţinut că „antidotul” împotriva politicilor progresiste se află în Ungaria, ţară pe care a definit-o drept un model al politicilor conservatoare prin respingerea migranţilor ilegali şi a politicilor de gen.

  • „Ungaria a oprit migraţia ilegală la graniţă, a interzis propaganda de gen în şcoli şi insistă pentru pace (în Ucraina – n.red.) fără compromisuri”, şi-a rezumat Orban politica ce l-a adus în conflict cu Bruxellesul şi cu Washingtonul.

„Reveniţi, domnule preşedinte! Aduceţi pacea pentru noi!”

Premierul ungar şi-a manifestat din nou susţinerea faţă de fostul preşedinte SUA Donald Trump, care vrea să candideze din nou anul viitor.

  • „Sunt sigur că dacă (Donald) Trump ar mai fi fost preşedinte în SUA, nu ar mai fi fost război (în Ucraina). Reveniţi, domnule preşedinte! Aduceţi pacea pentru noi!”, l-a îndemnat el pe fostul preşedinte republican.

De asemenea, Orban a salutat succesele electorale ale unor lideri conservatori precum Benjamin Netanyahu în Israel şi Giorgia Meloni în Italia, adăugând că se apropie „promiţătoarele alegeri spaniole şi poloneze”.

La conferinţa de la Budapesta este aşteptat să intervină, prin legătură video, şi popularul moderator american Tucker Carlson, fosta stea a postului conservator Fox News, de unde a fost nevoit recent să demisioneze, fără a explica motivul. (Sursa: Agerpres)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro