Sari direct la conținut

Violeta Alexandru: Inspecţia Muncii este ruptă de societate şi realitate. Planurile lor de control sunt de o formalitate care mă îngrozeşte

HotNews.ro
Violeta Alexandru: Inspecţia Muncii este ruptă de societate şi realitate. Planurile lor de control sunt de o formalitate care mă îngrozeşte

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a adus miercuri noi critici unor instituții din subordine, de data aceasta inspectoratelor teritoriale de muncă, unde sesizările primite de la oameni ajung toate la inspectorul şef, care „le distribuie pe criterii care au la bază orice altceva, mai puţin obiectivitatea şi eficienţa”. Ea acuză Inspecția Muncii că este „ruptă de societate” şi de problemele oamenilor.

Violeta Alexandru a spus, miercuri, la prezentarea bilanţului unui an de mandat, că a cerut „schimbarea paradigmei” la Inspecţia Muncii, în sensul în care verificările să se facă în primul rând ţinând cont de petiţiile oamenilor.

„Inspecţia Muncii este ruptă de societate şi de reacţiile pe care oamenii i le dau. Planurile lor de control sunt de o formalitate care mă îngrozeşte. Inspecţia Muncii nu este, în acest moment, vocea problemelor oamenilor în domeniul relaţiilor de muncă. Caută orice justificare când îi pui această voce în faţă, caută pe oricine altcineva ca să răspundă pentru acest stadiu în care se află, mai puţin să-şi recunoască problemele. Este, pentru mine, instituţia etalon care îmi arată că atâta vreme cât nu ne recunoaştem problemele şi nu dorim să le rezolvăm, soluţiile sunt radicale”, a afirmat ministrul Muncii, potrivit News.ro.

Ea a spus că la unele inspectorate teritoriale de muncă din ţară a găsit disponibilitatea din partea celor care lucrează acolo să asculte în primul rând sesizările oamenilor, însă în altele „sesizările se adună la inspectorul şef care le distribuie pe criterii care au la bază orice altceva, mai puţin obiectivitatea şi eficienţa”. „Cert este că există mult formalism şi puţină eficienţă”, a adăugat Alexandru.

Ea a mai spus că nu încurajează ca inspectorii să facă „exces de zel” la Inspecţia Muncii, subliniind că apreciază felul în care antreprenorii muncesc pentru a ţine pe picioare o afacere şi a-i plăti pe salariaţi. Alexandru a menţionat însă că Inspecţia Muncii este „ruptă de realitate”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro