Sari direct la conținut

Vladimir Putin dezvăluie o întâlnire avută cu fondatorul Telegram, Pavel Durov: „Mi-a povestit despre planurile sale”

HotNews.ro
Vladimir Putin dezvăluie o întâlnire avută cu fondatorul Telegram, Pavel Durov: „Mi-a povestit despre planurile sale”
Vladimir Putin la Forumul Economic de la Vladivostok Foto: Vyacheslav PROKOFYEV / AFP / Profimedia

Dacă Pavel Durov a fost arestat pentru modul cum gestiona rețeaua Telegram, și alți proprietari de rețele sociale ar trebui supuși acestui tratament, a declarat joi președintele rus Vladimir Putin într-o declarație susținută la Forumul Economic de la Vladivostok, potrivit publicației independente ruse Meduza.

El a dezvăluit și o întâlnire pe care a avut-o „acum mulți ani” cu fondatorul Telegram în care acesta i-a vorbit despre planurile sale.

„L-am întâlnit o dată pe Durov la Moscova acum mulți ani. Mi-a povestit pur și simplu despre planurile sale. Mă întâlnesc regulat cu oameni de afaceri, iar el a fost și el la una dintre întâlniri, a fost la Kremlin. Nu ne-am mai văzut de atunci, nu am mai menținut niciun contact, de ce ne-am fi întâlnit la Baku (nr. cu câteva zile înainte de arest): Nu prea înțeleg, nici nu știam că este acolo. Noi nu ne îngrădim afacerile, deci dacă ar fi dorit, ar fi putut să se întâlnească cu mine la Moscova, nu știu nimic nici despre asta. Dar am presupus că el locuiește la Moscova”, a declarat Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin a mai precizat că nu avea plângeri cu privire la Durov și consideră că a fost tratat cu un dublu standard.

„Nu am avut plângeri împotriva lui, dar știu că multe țări au avut plângeri, considerând că platforma este folosită într-un anumit mod de anumite persoane, de anumite structuri care pot provoca daune economiei sau în sfera securității. Cred că și guvernul rus ar putea avea unele întrebări cu privire la el, dar toate platformele de acest gen sunt vinovate de acest lucru. Dacă îi fac acest lucru lui Durov, atunci și alții ar trebui să fie închiși: arestați sau plasați în arest la domiciliu”, a declarat Vladimir Putin.

Potrivit lui Putin, acțiunile Parisului cu privire la Pavel Durov „nu sunt foarte clare” și sunt „de natură selectivă”.

Pavel Durov a fost reținut pe aeroportul din Paris în seara zilei de 24 august. Parchetul l-a acuzat de o serie de infracțiuni, printre care refuzul de a coopera cu organismele autorizate și complicitate la distribuirea de pornografie.

Pe 28 august, Durov a fost eliberat sub control judiciar, cu obligația de a depune o cauțiune în valoare de cinci milioane de euro. El are interdicția de a părăsi Franța și trebuie să se prezinte la poliție de două ori pe săptămână.

INTERVIURILE HotNews.ro