Sari direct la conținut

Vreme neobișnuit de caldă în ultima săptămână de octombrie. Când vin ploile

HotNews.ro
Toamna în București, Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei
Toamna în București, Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Meterologoii anunță că vremea va rămâne neobișnuit de caldă pentru această perioadă a anului, cu temperaturi care vor urca până la 23-24 de grade. De marți, în mai multe regiuni alte țării va ploua ușor.

„Ne vom bucura de aceste zile în mare parte din țară, dar în mod deosebit în vest și sud, acolo unde și astăzi temperaturile vor urca până la 23 -24 grade, cam cu 8 grade mai mult decât ar trebui să avem. Vremea va fi frumoasă azi și mâine, cu ceață dimineața”, a spus meteorologul ANM, Alina Șerban, la Digi24.ro.

Potrivit meteorologului, în următoarele două zile nu va ploua, însă marți vor apărea ceva schimbări, când „un sistem frontal va traversa România și aduce scăderi ale valorilor termice și ploi, dar slabe cantitativ. Până atunci vorbim de vreme frumoasă și caldă și în zonele montane”.

Astfel, chiar dacă va ploua în unele zone, vremea va fi caldă pentru perioada aceasta. De exemplu, spune meteorogul, pe Valea Prahovei for fi 19-20 de grade, iar în Capitală, luni vor fi 24, poate chiar 25 de grade”.

„În continuare vom beneficia de vreme frumoasă, aș putea spune chiar până la sfârșitul lunii, chiar dacă vor mai fi schimbări termice. Abia după 1 noiembrie vom avea schimbări mai semnificative, vom avea precipitații mai semnificative, poate și cu lapoviță și ninsoare în zonele montane”, a mai spus meteorologul ANM.

INTERVIURILE HotNews.ro