Sari direct la conținut

Wall Street termină mixt după ședința Fed/ Nasdaq la un nou record

HotNews.ro
Wall Street, Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei
Wall Street, Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Bursa din New York a încheiat nedecis sesiunea de miercuri, Nasdaq înregistrând un nou record, după întâlnirea monetară a Băncii Centrale a SUA (Fed), cu un indicator dezamăgitor, dar și cu speranța, din nou, a unui acord privind sprijinul pentru economie, potrivit AFP.

Dow Jones a scăzut 0,15% la 30.154,54 puncte, iar Nasdaq, puternic dominat de acțiunile pe tehnologie, s-a apreciat cu 0,50% până la 12.658,18 puncte, doborând un nou record.

S&P 500 a avansat cu 0,18% la 3.701,17 puncte, la un punct față de un nou record.

Piețele au fost relativ receptive la decizia Fed de a-și continua politica monetară așa cum era de așteptat, chiar dacă nu a schimbat ritmul și compoziția achizițiilor sale de active, așa cum sperau unii investitori și economiști.

Președintele Fed, Jerome Powell, s-a angajat din nou să „folosească întreaga gamă de instrumente de care dispune pentru a sprijini economia în aceste vremuri dificile”.

De asemenea, Rezerva Federală și-a revizuit creșterea prognozei de creștere pentru economia SUA la + 2,4% anul acesta, apoi la + 4,2% în 2021 și + 3,2% în 2022.

Mai devreme dimineața, investitorii au digerat cu o anumită neliniște un indice slab de vânzări cu amănuntul pentru noiembrie în Statele Unite. Acestea au scăzut cu 1,1%, cea mai mare scădere a acestui indicator de consum din aprilie, de când a început epidemia în Statele Unite.

Toate privirile erau îndreptate și asupra Congresului, unde democrații și republicanii puteau în cele din urmă să reușească să convină asupra unui plan de stimulare, așteptat cu nerăbdare de IMM-uri și gospodării.

O propunere în valoare totală de 908 miliarde de dolari a fost prezentată luni de un grup restrâns de oficiali aleși, revigorând optimismul.

Nu există nicio îndoială că este nevoie de un nou plan pentru a sprijini imediat economia, a mai insistat șeful Fed.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro