Sari direct la conținut

Zelenski spune că Ucraina continuă să înregistreze „pierderi dureroase” în Severodonețk și Harkov

HotNews.ro
Volodimir Zelenski, in Harkiv, Foto: Presedintia Ucrainei
Volodimir Zelenski, in Harkiv, Foto: Presedintia Ucrainei

Luptele grele continuă în Severodonețk și în regiunea Harkov, a declarat marți președintele ucrainean Volodymyr Zelensky în timpul unui discurs video, potrivit CNN.

În Severodonețk, „pierderile, din păcate, sunt dureroase”, a declarat Zelenski, „dar trebuie să rezistăm”. El a continuat spunând cum este vital ca armata ucraineană să rămână în Donbas.

„Cu cât inamicul suferă mai multe pierderi acolo, cu atât mai puțină forță va avea pentru a continua agresiunea. Prin urmare, direcția din Donbas este esențială pentru a determina cine va domina în următoarele săptămâni„, a declarat Zelenski.

Președintele ucrainean a vorbit, de asemenea, despre cum au avut loc „pierderi dureroase” în regiunea Harkov, unde armata rusă încearcă să-și consolideze poziția.

„Lupta pentru această direcție continuă, iar noi trebuie să luptăm în continuare din greu pentru o securitate completă pentru Harkov și regiune”, a declarat Zelenski.

Lupte aprige au loc în Izium, la sud de Harkov, potrivit oficialului local Maksim Strelnik.

Strelnik, adjunct al consiliului municipal din Izium, a declarat pentru CNN că forțele rusești încearcă să se deplaseze în direcția Sloviansk și Barvinkove.

Forțele armate ucrainene au reușit să elibereze unele așezări de la periferia Iziumului cu ajutorul unor contraatacuri.

Strelnik estimează că în Izium au rămas 15.000 de civili, iar orașul nu are electricitate, apă, gaz, comunicații mobile și internet. Potrivit oficialului, aproximativ 80% din infrastructura din Izium a fost distrusă.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro