Sari direct la conținut

Zile libere între probe la evaluarea națională și bacalaureat. Precizările ministrului Educației

HotNews.ro
Ligia Deca, Foto: Agerpres
Ligia Deca, Foto: Agerpres

Ligia Deca, ministrul Educației, a precizat că noi zile libere vor fi introduse între probele de la evaluarea națională și bacalaureat începând cu anul 2025.

Decizia a fost luată ca urmare a propunerilor făcute în cadrul procedurilor de consultare publică organizate de către Ministerul Educației.

„Feedback preluat: zi liberă între probele de la examene! Am ținut cont de propunerile primite și de opiniile exprimate în spațiul public și vom introduce câte o zi liberă între probe la evaluarea națională 2025. La bacalaureat 2025 vom introduce o zi liberă după a doua probă”, a scris Ligia Deca pe Facebook.

Propunerea noului calendar va fi discutată la ședința de joi a Comisiei de Dialog Social de la nivelul Ministerului Educației, după care va fi anunțat și calendarul final al examenelor naționale de anul viitor.

„Mă bucur că primim feedback, atunci când lansăm documente în consultare publică. Transparența instituțională, feedbackul constructiv și dialogul sunt, întotdeauna, cele mai potrivite modalități pentru a lua cele mai bune decizii pentru copii”, a mai scris Ligia Deca.

La evaluarea națională a elevilor absolvenți ai clasei a VIII-a din acest an, între probele de limba română și matematică a fost o zi de pauză, însă elevii minorităților naționale au trebuit să susțină proba de limbă maternă a doua zi după proba scrisă de la matematică.

Calendarul anunțat inițial pentru evaluarea națională în 2025 prevedea un calendar similar celui de mai sus, fără zi liberă între probele a doua și a treia.

INTERVIURILE HotNews.ro