Sari direct la conținut

Dacian Ciolos a anuntat modificarea structurii Guvernului: Am creat Ministerul Consultarii Publice ca expresie a obiectivului de deschidere spre societatea civila

HotNews.ro
Prima sedinta a Guvernului Ciolos, Foto: Bogdan Dinca
Prima sedinta a Guvernului Ciolos, Foto: Bogdan Dinca

Premierul Dacian Ciolos a anuntat in prima sedinta a cabinetului pe care il conduce ca joi va fi adoptat un proiect de ordonanta privind organizarea ministerelor. Ciolos a precizat ca sunt cinci ministere care au fost afectate de mici modificari. Partea de dialog social cu patronatele si sindicatele a trecut in coordonarea ministrului muncii. In schimb, a fost creat un nou minister: cel al Consultarii Publice si Dialogului Civic.

” Cred ca sunt doar cinci ministere care au fost afectate de mici reorganizari, mai ales pe partea economica. Avem in structura Guvernului un nou minister. Partea de dialog social in structura acestui Guvern a trecut in coordonarea doamnei ministru al Muncii, dar ramane ca un obiectiv important si prioritar pentru Guvern dialogul social cu patronatele, cu sindicatele, insa am creat un nou minister al Consultarii Publice si Dialogului Civic tocmai ca expresie a obiectivului pe care acest Guvern si l-a stabilit, de deschidere spre societatea civila si de dezbatere publica, de consultare publica pe marile proiecte ale Guvernului”, a spus Ciolos.

„Cand vorbesc de societatea civila, nu ma refer doar la ONG-uri, ci la societatea civila in sens larg. Stiu ca sunt diferite forme de organizare sectoriala care au idei, care vor sa ne transmita idei. Sigur, vom avea si structuri de consultare pe partea economica, unde vreau sa pastram legatura cu mediul de afaceri pentru a infuza idei privind proiecte de dezvoltare economica pe care le putem avea in vedere in perioada imediat urmatoare. Dar, dincolo de aceste contacte, care sunt firesti, as vrea ca si restul societatii sa aiba canale de comunicare cu acest Guvern”, a precizat Ciolos.

Ministrul care se va ocupa de aceasta noua institutie este Violeta Alexandru, aceasta urmand sa vina in cel mai scurt timp cu o propunere de organizare.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro