Sari direct la conținut

Declarațiile fiscale ale lui Trump au fost făcute publice

HotNews.ro
Donald Trump, Foto: snapshot/Future Image/D Van Tine / Shutterstock Editorial / Profimedia
Donald Trump, Foto: snapshot/Future Image/D Van Tine / Shutterstock Editorial / Profimedia

Declarațiile fiscale ale fostului președinte Donald Trump au fost făcute publice vineri de o comisie a Congresului american, după o lungă bătălie juridică, potrivit AFP.

Donald Trump, care s-a lansat într-o nouă cursă pentru Casa Albă în 2024, nu și-a făcut cunoscute declarațiile fiscale, spre deosebire de toți predecesorii săi din anii 1970 încoace, ceea ce a ridicat numeroase întrebări cu privire la conținutul acestora.

La jumătatea lunii decembrie, o comisie parlamentară a votat în favoarea publicării declarațiilor fiscale ale miliardarului dintre 2015 și 2020.

Acest grup de aleși a cerut timp de trei ani documentele trimise de miliardar la fisc între acești ani, dar acesta a refuzat. Curtea Supremă s-a pronunțat în cele din urmă în favoarea lor la sfârșitul lunii noiembrie.

Donald Trump a denunțat ferm această decizie într-o declarație făcută vineri pentru CBS, asigurând însă că aceste declarații „nu fac decât să arate încă o dată succesul meu”.

Publicarea lor reprezintă un nou eșec pentru fostul președinte, care face deja obiectul unei multitudini de anchete privind gestionarea arhivelor sale, precum și afacerile sale din New York.

Lipsa de transparență a lui Donald Trump, care a făcut din averea sa un argument de campanie, a alimentat ani de zile speculații cu privire la amploarea averii sale sau la potențiale conflicte de interese.

Afacerea familiei sale, Trump Organization, a fost condamnată la începutul lunii decembrie pentru fraudă financiară și fiscală, după un proces la New York în care fostul președinte republican nu a fost judecat.

Un raport parlamentar separat privind agenția fiscală americană a constatat, de asemenea, că aceasta nu a reușit să facă ceea ce trebuia să facă în cea mai mare parte a mandatului lui Donald Trump.

„Acesta este un eșec major al autorităților fiscale americane”, a declarat șeful comisiei, democratul Richard Neal.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro