Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, reales duminică, a afirmat, adresându-se miilor de susţinători ai săi strânşi în faţa complexului prezidenţial din Ankara, că la scrutinul de la sfârşitul săptămânii câştigătoarea este Turcia.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip ErdoganFoto: Hiromi Uechi / AP / Profimedia

“Nu doar noi suntem câştigătorii. Turcia este câştigătoarea. Naţiunea noastră cu toate segmentele sale este câştigătoarea. Democraţia noastră este câştigătoarea. Nimeni nu a pierdut. Au câştigat 85 de milioane de oameni. Acum este timpul să ne unim pentru obiectivele noastre naţionale şi pentru visurile naţionale, lăsând deoparte toate dezbaterile şi conflictele privind perioada electorală”, a spus el, potrivit aa.com.tr.

Erdogan a promis că îşi va dedica tot timpul şi toată energia pentru a munci ca să-şi servească ţara.

“Vindecarea rănilor cutremurelor din 6 februarie, dezastrul secolului, şi refacerea oraşelor noastre demolate vor continua să fie în fruntea priorităţilor noastre”, a adăugat el.

Preşedintele a menţionat şi că o prioritate este soluţionarea problemelor cauzate de inflaţie.

"Vom continua cu încredere şi stabilitate. Planificăm o economie bazată pe producţie, concentrată pe management financiar, investiţii şi ocuparea forţei de muncă de renume internaţional", a adăugat Erdogan.

Erdogan a promis, de asemenea, că va implementa un sistem care să ajute producătorii din agricultură şi va facilita accesul consumatorilor.

Recep Tayyip Erdogan a spus că a fost sunat pentru a fi felicitat de numeroşi lideri ai lumii, de la cei din zona Golfului până la Anglia şi Rusia.

Erdogan şi-a încheiat discursul recitând poezia „Rugăciunea” a lui Arif Nihat Asya.