Sari direct la conținut

VIDEO Noul portret oficial al regelui Charles, vandalizat de activişti pentru drepturile animalelor

HotNews.ro
Portretul regelui Charles, Foto: His Majesty King Charles III by / Shutterstock Editorial / Profimedia
Portretul regelui Charles, Foto: His Majesty King Charles III by / Shutterstock Editorial / Profimedia

Activişti din grupul Animal Rising au vandalizat marţi noul portret oficial al regelui Charles al III-lea într-o galerie londoneză, acoperind capul monarhului cu chipul personajului Wallace din seria de desene animate „Wallace și Gromit”, relatează AFP.

Într-un video postat pe X de acest grup ce militează pentru drepturile animalelor, doi activiști pot fi văzuți cum lipesc chipul lui Wallace peste fața regelui şi adaugă o bulă de benzi desenate cu un mesaj care denunţă „cruzimea” faţă de animale din fermele certificate de RSCPA, Societatea Regală pentru Prevenirea Cruzimii faţă de Animale.

Portretul oficial al lui Charles al III-lea este expus de luna trecută la Galeria Philip Mould din Londra.

Lucrarea, realizată de celebrul artist britanic Jonathan Yeo, îl înfăţişează pe rege pe un fundal în nuanţe de roşu aprins, purtând uniforma unității militare Welsh Guards, cu un fluture deasupra umărului drept.

Animal Rising se prezintă ca fiind o organizaţie non-violentă care pledează pentru instaurarea unei societăţi în care oamenii „să aibă o relaţie pozitivă cu animalele şi cu natura”.

Aceasta a publicat recent un raport în care denunţă „suferinţa animalelor şi cruzimea oribilă” din mai multe ferme ale căror produse poartă eticheta RSCPA, care ar trebui să garanteze condiţii bune de creştere.

Regele Charles al III-lea, un susţinător de lungă durată al mediului şi al unei agriculturi mai durabile, este patronul RSCPA.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro