O firma ce realizeaza design interior pentru avioane a dat publicitatii primele imagini cu SkyRider, scaunul destinat pasagerilor care zboara stand in picioare, transmite YahooTravel. Compania italiana Aviointeriors, care realizeaza controversatul SkyRider, afirma ca acesta va permite atat aparitia unor bilete mai ieftine cat si suplimentarea numarului de calatori dintr-un avion.

Publicarea imaginilor cu noul scaun a venit la un an dupa ce patronul companiei Ryanair, Michael O'Leary, a declarat ca pasagerii sai vor putea calatori in curand gratis sau foarte ieftin cu avionul, cu conditia sa stea in picioare. El a anuntat ca pasagerii ar putea plati doar 5 lire pe un bilet, daca vor sta fie in picioare fie pe scaune de bar, in cazul curselor cu o durata mai mica de o ora si jumatate.

"Am putea renunta la ultimele cinci sau sase randuri de scaune si sa spunem pasagerilor: Vreti sa stati in picioare? Daca da, puteti calatori gratis", a spus O'Leary. In acest sens Ryanair a cerut Boeing sa analizeze posibilitatea de a adapta avioanele sau sa livreze o noua flota, adaptata pentru transportul in picioare al pasagerilor.

Un reprezentant al companiei Aviointeriors a declarat ca SkyRider este conceput ca o noua clasa aeriana, denumita "de baza". Spatiul ocupat de un astfel de scaun este mai mic decat cel al unui scaun de la clasa Economy, lucru care va permite companiei aeriene sa sporeasca si numarul pasagerilor intr-un zbor.

YahooTravel scrie ca expertii se asteapta ca Autoritatea britanica din domeniul sigurantei aviatice (CAA) sa respinga orice propunere legata de introducerea "scaunelor in picioare" la operatorii aerieni din Marea Britanie.

Citeste pe Aviointeriors mai multe despre SkyRider.