Sari direct la conținut

Coaliția a decis calendarul privind legile Educaţiei / Care este termenul limită dat Parlamentului

HotNews.ro
Liderii Coalitiei - Nicolae Ciuca, Marcel Ciolacu si Kelemen Hunor, Foto: AGERPRES
Liderii Coalitiei - Nicolae Ciuca, Marcel Ciolacu si Kelemen Hunor, Foto: AGERPRES

Liderii Coaliției au decis, marți, la Guvern calendarul ca pachetul legilor educației să intre în dezbaterea Parlamentului după 15 februarie, potrivit surselor HotNews.ro.

Specialiștii din partide urmează să lucreze cu Ministerul Educației astfel încât proiectele legilor educaţiei să poată fi adoptate de către Guvern până pe 15 februarie, iar Parlamentul să le voteze până pe 15 martie, susțin sursele citate.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, săptămâna trecută că au fost discuţii pentru finalizarea pachetului de legi ale educaţiei pentru ca ele să poată intra în dezbaterea Parlamentului, odată cu începerea sesiunii parlamentare. Ciucă a precizat că au fost pregătite şi proiectele din domeniul educaţiei care implică o serie de măsuri de modernizare a spitalelor din ţară.

Totodată, ministrul Educaţiei Ligia Deca a anunțat la finalul lunii decembrie că legile educaţiei, vor fi făcute publice după finalizarea procesului de consultare publică şi cel mai probabil vor ajunge în Parlament la începutul sesiunii parlamentare din februarie.

Legile educației propuse de fostul ministru Sorin Cîmpeanu au fost dur criticate în presă iar ministrul a fost nevoit să demisioneze.

PSD, PNL și UDMR s-au reunit marți, la Guvern, în prima şedinţă din acest an. Printre temele de discuţie ale liderilor Coaliției s-au numărat și restanţele legate de atingerea jaloanelor din PNRR dar şi legile educaţiei naţionale.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro