Sari direct la conținut

406.000 de doze de vaccin BCG și 160.000 de doze de vaccin hepatitic B, care se administrează nou-născuților, achiziționate de Ministerul Sănătății

HotNews.ro
Vaccinarea la copii, Foto: pixnio.com
Vaccinarea la copii, Foto: pixnio.com

406.000 de doze de vaccin BCG, care vor fi livrate mâine către Unifarm, și ulterior către direcțiile de sănătate publică, și a 160.000 de doze de vaccin hepatitic B, ce urmează a fi livrate în perioada următoare, au fost achiziționate de Ministerul Sănătății. Cele două vaccinuri se administrează nou-născuților, fiind incluse în Programul național de vaccinare.

La nivel național, la începutul lunii iunie, existau stocuri de 48.781 de doze vaccin hepatitic B și 65.900 de doze de vaccin BCG, precizează Ministerul Sănătății.

Consumul lunar de vaccin este, în medie, de 12.500 de doze/lună pentru vaccinul hepatitic B și 27.000 de doze/lună pentru vaccinul BCG. Ministerul Sănătății a efectuat mai multe redistribuiri de vaccin între județe, în funcție de necesitățile locale, în vederea asigurării continuității în derularea Programului național de vaccinare, arată instituția condusă de Ioana Mihăilă.

Ministerul Sănătăţii solicită direcţiilor de sănătate publică teritoriale să identifice dacă există copii născuţi în această perioadă care nu au fost imunizaţi, în vederea gestionării corecte pentru recuperare la vaccinare. „Menţionăm că toţi copiii nevaccinaţi vor fi recuperaţi la vaccinare prin maternităţi şi cabinetele medicilor de familie, fără afectarea schemei de vaccinare obligatorie”, arată Ministerul Sănătății.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro