Sari direct la conținut

550 de mii de tablete de Favipiravir, antiviral folosit pentru tratarea COVID-19, vor ajunge în țară până la finalul anului. Medicamentul ar putea fi fabricat în România începând din 2021

HotNews.ro
550 de mii de tablete de Favipiravir, antiviral folosit pentru tratarea COVID-19, vor ajunge în țară până la finalul anului. Medicamentul ar putea fi fabricat în România începând din 2021

​440.000 de tablete de Fluguard (Favipiravir), antiviral folosit cu succes pentru tratarea pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2, vor ajunge în România începând cu 28 noiembrie, iar alte 110.000 de tablete urmează să ajungă până la data de 15 decembrie 2020 pentru a acoperi astfel nevoia urgentă a unui tratament pentru pacienții români diagnosticați cu COVID-19. Practic, este al doilea lot de Favipiravir care ajunge în România, după ce primele 220.000 de tablete au venit în țară în luna octombrie.

Mai mult decât atât, începând cu luna ianuarie 2021, compania poate livra circa 500.000 tablete lunar, în funcție de necesarul pe care Comisia de Specialitate a Ministerului Sănătății îl va solicita. În paralel, Terapia Cluj, care a adus în țară Favipiravir, analizează și posibilitatea fabricării acestui medicament în România, în colaborare cu o altă companie românească, pentru a asigura astfel o aprovizionare stabilă și un acces rapid al pacienților la tratament.

„Ne bucurăm că am reușit într-un timp record să aducem cantități suficiente de FluGuard, un medicament esențial în spitalele de boli infecțioase și în alte unități medicale care tratează pacienții COVID-19. Medicamentul produs de grupul SUN PHARMA, din care Terapia face parte, are dublă indicație: în gripa sezonieră și în infecția cu SARS-CoV-2 și poate fi administrat atât în spital cât și în ambulatoriu datorită formei sale orale, la recomandarea medicului specialist sau de medicină de familie. FluGuard este un medicament care va fi eliberat doar pe bază de prescripție medicală, iar costul tratamentului este unul accesibil mai ales pentru un medicament inovativ cum este acesta și ajunge la maximum 200 de lei de pacient. Această desfășurare de forțe pentru aducerea în țară a acestui medicament demonstrează dorința noastră de a susține în continuare sistemul de sănătate din România în tratarea cazurilor confirmate de COVID-19”, afirmă dr. Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj, cel mai mare producător de medicamente din România.

  • Favipiravir – eficient împotriva gripei, dar și a COVID-19

Favipiravir (FluGuard) este un medicament antiviral de spectru larg, folosit în Japonia încă din 2014 pentru a trata infecțiile cauzate de virusul gripal. În prezent, acest medicament și-a dovedit eficiența în tratarea bolnavilor diagnosticați cu coronavirus și este utilizat la scară largă în protocoalele terapeutice ale unor state precum Rusia, China, India precum și în alte țări din zona asiatică.

După apariția COVID-19, studiile clinice au demonstrat că Favipiravir reduce durata bolii până la vindecare, de la 15 la mai puțin de 12 zile. În același timp, ameliorează și simptomele infecției provocate de SARS-Cov-2.

Medicamentul anti-COVID adus în țară de Terapia Sun Pharma Cluj a intrat în schema de tratament aprobată recent de Ministerul Sănătății și este deja administrat pacienților infectați cu noul coronavirus. În acest sens, compania a primit din partea mai multor medici români un răspuns pozitiv în urma administrării FluGuard la pacienții cu forme medii de infecție cu COVID-19: medicamentul ajută la eliminarea mai rapidă a virusului și reduce în acest fel perioada de spitalizare. Totodată, FluGuard blochează înmulțirea virusului și devine și mai eficient cu cât tratamentul începe mai devreme.

Terapia Cluj, o companie membră a grupului Sun Pharma, este cel mai mare producător de medicamente din România. Din luna martie 2015, a devenit parte a grupului Sun Pharma, o organizație bazată pe cercetare și dezvoltare care reunește 42 de situri de producție, în care se fabrică peste 2.000 de medicamente inovative, generice si OTC ce sunt distribuite în peste 100 de țări.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro