Sari direct la conținut

Șefa Russia Today susține că e „obligată” să îl ierte pe directorul care a sugerat omorârea copiilor ucraineni

HotNews.ro
Margarita Simonian, Foto: RT / WillWest News / Profimedia
Margarita Simonian, Foto: RT / WillWest News / Profimedia

Margarita Simonian, șefa canalului Russia Today, afirmă că religia o obligă să îl ierte pe Anton Krasovsky, directorul de emisie care a sugerat înecarea sau arderea copiilor ucraineni.

Comentariile făcute în direct duminică de Krasovsky într-o emisiune a Russia Today, post interzis de Uniunea Europeană încă din data de 27 februarie, au șocat opinia publică internațională și au atras condamnări inclusiv din interiorul Rusiei.

Luni, Margarita Simonian a anunțat că postul a încetat colaborarea cu Krasovsky pentru „moment”, calificând drept „sălbatică și dezgustătoare” afirmația acestuia.

„Nici eu și nici restul echipei RT nu ne putem permite nici măcar gândul că vreunul dintre noi ar putea împărtăși o asemenea sălbăticie”, a scris Simonian pe canalul ei de Telegram.

Anton Krasovsky a oferit o explicație pentru declarațiile șocante făcute despre copiii ucraineni, cerându-și scuze și susținând că „ar fi fost dus de val” în timpul emisiunii.

„Sunt foarte jenat că nu am văzut cumva replica asta. Despre copii. Ei bine, se întâmplă așa: stai în direct, te lași dus de val. Și nu te poți opri. Îmi cer scuze tuturor celor care sunt speriați de acest lucru. Îmi cer scuze Margaritei (Simonian, n.r.) și tuturor celor pentru care acest lucru părea sălbatic, de neconceput și de netrecut”, a declarat el.

Margarita Simonian spune că credința o obligă să ierte comentariile despre omorârea copiilor ucraineni

Jurnalista americană Julia Davis, cunoscută datorită monitorizării televiziunilor și presei din Rusia, notează însă într-un articol publicat de The Daily Beast că în ultimele două zile Margarita Simonian a pregătit terenul pentru iertarea lui Krasovsky și posibila reluare a colaborării cu acesta.

Davis arată că șefa Russia Today a redistribuit pe Twitter și pe canalul său de Telegram diferite versiuni ale mesajului de scuze formulat de Krasovsky, niciunul dintre acestea nefiind însă adresat ucrainenilor.

Dimpotrivă, jurnalistul rus s-a plâns că fără să vrea a șters granițele dintre „faptele noastre drepte și rău… între noi și ei (ucraineni)” și că suferă pentru copiii aflați de ambele părți ale conflictului.

Iar într-o intervenție avută în emisiunea „Seara cu Vladimir Soloviov” de marți seara, Simonian a afirmat că:

„În cultura noastră, în cultura rusă, în cultura ortodoxă, există lucruri obligatorii, dacă ne raportăm la credința creștină și această cultură”.

„Mai exact, nu este doar recomandat ci ni se cere să îl iertăm pe cel care se ispășește. Anton a cerut iertare de multe ori într-o înregistrare video în care s-a numit nesăbuit și prost, și a încercat să explice de ce a spus ce a spus”, a motivat Margarita Simonian.

„Iar pentru mine, religia mea este singurul imperativ, singurul reper pentru vorbe și fapte”, a mai susținut ea marți seara în emisiunea lui Soloviov de la postul Rossiya-1.

Julia Davis notează de asemenea că Simonian nu este singura care i-a luat apărarea jurnalistului, unii comentatori de la televiziunile rusești atacând inclusiv postul Russia Today din cauza deciziei de a suspenda colaborarea cu Krasovsky.

Urmărește ultimele evoluții din a 245-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro