Sari direct la conținut

Fostul primar Gheorghe Nichita, condamnat în dosarul ”Amanta”, operat după un meci de fotbal cu ceilalți deținuți

HotNews.ro
Gheorghe Nichita, Foto: Hotnews
Gheorghe Nichita, Foto: Hotnews

Fostul primar al Iașiului Gheorghe Nichita, condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul ”Amanta”, a ajuns la spital și a fost operat după ce și-ar fi rupt mâna la un meci de fotbal în Penitenciarul Vaslui, unde este încarcerat, scrie Vremea Nouă.

Nichita a căzut în timpul unui meci de fotbal cu ceilalți deținuți și si-ar fi rupt mâna în mai multe locuri, fiind dus la Spitalul Județean Vaslui, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale.

Conform unor surse medicale citate de Vremea Nouă, fractura sa este una gravă, ținând cont de faptul că osul s-a rupt în mai multe locuri.

“A fost vorba de un accident petrecut în perioada de relaxare a deținuților. Din păcate, unul dintre deținuți s-a accidentat și a ajuns la spital. În prezent, este păzit de către colegii noștri. În plus, vizitele familiei, la spital, se fac doar în regim de penitenciar, cu aprobare din partea responsabililor din Penitenciarul Vaslui”, au precizat reprezentanții Penitenciarului Vaslui.

Fostul primar al municipiului Iași Gheorghe Nichita a ales Penitenciarul Vaslui pentru a-și executa pedeapsa după ce, în urma condamnării, și-a făcut mutație într-o cameră de cămin din zona industrială, scrie publicația locală. Penitenciarul Vaslui este modernizat și renovat de câțiva ani, având dormitoare cu patru paturi.

În luna august, Gheorghe Nichita a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Iaşi la cinci ani închisoare într-un dosar în care este acuzat că a folosit resursele şi angajaţii Poliţiei Locale Iaşi pentru spionarea amantei sale.

Gheorghe Nichita s-a întors astfel în penitenciar, el fiind eliberat condiţionat în 19 octombrie 2021, după ce executase puțin peste un an din cei cinci ani de închisoare primiţi într-un dosar de corupţie. În acest dosar, fostul primar al Iașiului fusese încarcerat în 5 august 2020, fiind acuzat că ar fi cerut şi primit mită 10% din valoarea proiectului european Sistemul de Management al Traficului din municipiul Iaşi.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro