Sari direct la conținut

VIDEO Un oficial din Iacutia prezintă un nou beneficiu pentru familiile recruților ruși mobilizați: Vor primi o sacoșă de legume pentru iarnă, o singură dată

HotNews.ro
Evgheni Grigoriev, primarul orasului Iakutsk, Foto: Captura video
Evgheni Grigoriev, primarul orasului Iakutsk, Foto: Captura video

Un oficial din regiunea Iacutia din Orientul Îndepărtat Rus a prezentat noi beneficii de care se vor putea bucura familiile recruților mobilizați pentru război: o sacoșă cu legume ce include mai multe lucruri necesare pentru iarnă.

„Familiile rezidenților mobilizați în Iakutsk pot în octombrie să meargă la un centru de susținere pentru familiile celor care participă [la mobilizare] pentru un pachet ce se acordă o singură dată cu legume proaspete”, anunță Evgheni Grigoriev, primarul orașului Iakutsk, într-un mesaj video difuzat de o televiziune locală.

El explică apoi ce va conține sacoșa cu legume: varză, cartofi, morcovi, sfeclă și ceapă, „toate crescute în apropierea orașului Iakutsk”.

„Dacă este nevoie voluntarii le vor livra la adresa dumneavoastră de domiciliu”, dă asigurări Grigoriev.

Anunțul său vine după ce la sfârșitul lunii septembrie autoritățile din Tuva, regiunea natală a ministrului Apărării Serghei Șoigu, au spus că familiile recruților mobilizați aici vor primi o oaie, doi saci de cartofi, făină și alte produse, dacă este cazul.

Tuva este una dintre regiunile rusești în care au izbucnit și proteste restrânse împotriva mobilizării, analiștii străini arătând că în regiunile din Orientul Îndepărtat Rus și alte zone sărace ale țării mobilizarea pare să fie una totală, spre deosebire de marile orașe din vestul Rusiei.

Alte promisiuni făcute recruților ruși din Iacutia

Șeful comisariatului din Iacutia, Alexandr Avdonin, anunțase încă de pe 22 septembrie, a doua zi după ce președintele rus Vladimir Putin a decretat mobilizarea parțială, că rușii care vor merge să lupte în Ucraina ar primi indemnizații lunare care pornesc de la 205.000 de ruble (aproximativ 3.400 de euro), în funcție de poziție și grad.

El a dat de asemenea asigurări că autoritățile de recrutare nu vor încorpora persoane fără experiență militară, o afirmație ce s-a dovedit falsă în zilele care au urmat.

În Iacutia au apărut și primele imagini de la mobilizarea ordonată de Putin, acestea arătând bărbați cu ochii în lacrimi luându-și rămas bun de la familii. Numeroase filmări apărute ulterior pe rețelele de socializare au surprins momente mai puțin dramatice, unele dintre ele frizând ridicolul.

O înregistrare video distribuită de recruții din Iacutia mai devreme în cursul lunii octombrie a arătat de asemenea ce primesc din partea autorităților locale bărbații care sunt trimiși la centrele de instruire: o trusă de prim ajutor, tampoane și o ciocolată.

Urmărește ultimele evoluții din a 236-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro