Sari direct la conținut

VIDEO Un fost ministru român de externe susține dezmembrarea Ucrainei. „Trebuie să cedeze Rusiei Donbasul și Crimeea și Bucovina către România”

HotNews.ro
Ucraina și vecinii săi, Foto: tudor antonel adrian / Panthermedia / Profimedia
Ucraina și vecinii săi, Foto: tudor antonel adrian / Panthermedia / Profimedia

Fostul ministru de externe Andrei Marga a declarat vineri, în timpul unei conferințe care a avut loc la Alba Iulia, că Ucraina ar trebui să cedeze teritorii Rusiei, Ungariei, Poloniei și României.

Andrei Marga, care a fost ministru de externe și al educației, dar și rector al prestigioasei Universității ”Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, a făcut declarațiile care susțin retorica Kremlinului la lansarea cărții sale ”Soarta democrației” în cadrul Târgului de Carte ”Alba Transilvana”, notează Alba24.

Fostul ministru de externe în cabinetul Ponta 1 a declarat la Alba Iulia că Ucraina are „frontiere nefirești” și susține că ar trebui să cedeze mai multe teritorii Rusiei, Ungariei, Poloniei și României.

”Ea trebuie să cedeze teritorii: Ungariei Transcarpatia, Poloniei Galiția, României Bucovina și Rusiei Donbasul și Crimeea. Sunt teritoriile altor țări. Ne cramponăm, asta este! Va fi conflict. Ca să fim foarte limpezi: cât timp nu se rezolvă situația printr-o discuție și cu America, Rusia, Germania, Ucraina și China și nu se ajunge la un acord, nu va fi liniște în Europa. Nefiind liniște, democrația va suferi”, a declarat Marga.

Declarațiile, la minutul 51:45.

Andrei Marga, acum în vârstă de 76 de ani, a fost ministru de externe în guvernul Ponta 1, ministru al educației în cabinetele Ciorbea, Vasile și Isărescu, dar și cel mai longeviv rector al Universității ”Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, între anii 1993-2004 și 2008-2012. De asemenea, a condus și Institutul Cultural Român.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro