Sari direct la conținut

Vladimir Putin a făcut-o „Erou al Rusiei” postum pe Olga „Korsa” Kachura, eroina separatiștilor din Donbas

HotNews.ro
Vladimir Putin, Foto: Alexei Druzhinin / TASS / Profimedia
Vladimir Putin, Foto: Alexei Druzhinin / TASS / Profimedia

Președintele rus Vladimir Putin i-a conferit postum titlul de „Erou al Rusiei” colonelului Olga „Korsa” Kachura, eroina separatiștilor pro-ruși din Donbas, anunță TASS.

„Vladimir Putin a semnat un decret prin care se conferă titlul de Erou al Rusiei colonelului Olga Kachura (postum) pentru curajul și eroismul dovedit în îndeplinirea sarcinii militare”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Kremlinului.

Moartea lui Kachura a fost anunțată miercuri de presa rusă care l-a citat pe primarul orașului Horlivka controlat de separatiștii pro-ruși încă din 2014, când au declanșat insurgența din Donbas după anexarea ilegală a Crimeii de către Moscova.

„Astăzi este o zi neagră pentru Horlivka și republică. O femeie curajoasă și înțeleaptă care a stat la originile Miliției Populare din Republica Populară Donețk (RPD) a murit tragic. Kachura Olga Sergeevna, ‘Korsa’ victorioasă și de nezdruncinat, a murit tragic”, a anunțat primarul Ivan Prihodko pe canalul său de Telegram.

Autoritățile separatiste afirmă că ea ar fi murit în timpul unor bombardamente ucrainene.

Olga Kachura era colonel de artilerie

Kachura era comandantul unei divizii de rachete de artilerie a separatiștilor din Donețk, ea având gradul de colonel în cadrul „Miliției populare” a autointitulatei republici.

Înainte de a participa la fondarea milițiilor separatiste, Kachura a lucrat în cadrul departamentului din Donețk al ministerului ucrainean de Interne.

După anexarea Crimeii ea s-a numărat printre cei care au participat la crearea milițiilor separatiste din această regiune aflată în estul Ucrainei.

La fel ca Ghirkin, poreclit „Strelkov”, și Arsen „Motorola” Pavlov, Kachura era mai cunoscută în rândul separatiștilor și a publicului din Rusia prin indicativul ei, „Korsa”.

Ucrainenii au ironizat eliminarea ei pe platformele social media, catalogând-o drept o „trădătoare” și „teroristă”.

Urmărește ultimele evoluții din a 162-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro