Sari direct la conținut

Guvernul se pregătește de mutarea în Palatul Parlamentului – Noi măsuri în Ordonanța trenuleț

HotNews.ro
Palatul Parlamentului, București, Foto: Zuma Press/ Profimedia
Palatul Parlamentului, București, Foto: Zuma Press/ Profimedia

​Activitățile Secretariatului General al Guvernului și a tuturor entităților ce își desfășoară activitatea în Palatul Victoria, incluzând personal, bunuri, arhive, sisteme de securitate etc. vor fi relocate în Palatul Parlamentului, în condițiile în care clădirea Guvernului va intra în ample lucrări de eficientizare energetică, se arată în noul proiect de OUG cu măsuri fiscale și bugetare (Ordonanța trenuleț).

În ședința Guvernului din data de 22 februarie 2024 a fost aprobat Memorandumul cu tema: Măsuri privind realizarea obiectivului de investiție „Eficientizarea energetică a clădirii Guvernului – Palatul Victoria” finanțat prin PNRR și de la bugetul de stat.

Executivul menționează că este nevoie de o normă cu putere de lege pentru respectarea termenlor realizării acestei investiții din PNRR, în condițiile în care s-a semnat și un contract de finanțare în 14 octombrie 2022 între Ministerul Dezvoltării și SGG pentru eficientizarea energetică a clăditii Guvernului – palatul Victoria.

Mai exact, o parte din imobilul „Palatul Parlamentului” situat în municipiul București, Str. Izvor nr. 2-4, sectorul 5, aflat în domeniul public al statului, se transmite din administrarea Ministerului Dezvoltării în administrarea Regiei Autonome „Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat” (RA-APPS), regie aflată sub autoritatea Secretariatului General al Guvernului (SGG).

Partea de imobil va servi drept sediu pentru entitățile din aparatul de lucru al Guvernului, pe perioada realizării obiectivului de investiţie „Eficientizarea energetică a clădirii Guvernului – Palatul Victoria”.

Camera Deputaţilor va asigura Regiei Autonome „Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat”, corespunzător cotei din imobilul aflat în administrarea acestuia, utilitățile necesare funcţionării corespunzătoare.

În termen de 60 de zile după ce se vor finaliza lucrările privind eficientizarea energetică a clădirii Palatului Victoria, Guvernul va transmite, prin hotărâre, acest imobil din administrarea RA-APPS înapoi către Ministerul Dezvoltării.

Nu există termene precise legate de începutul lucrărilor și a acestor mutări, dar surse guvernamentale susțin că cel mai probabil acestea vor avea loc anul viitor.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro