Sari direct la conținut

Restaurantul „Templul Soarelui” din Bucureşti, închis temporar de Protecția Consumatorilor, care a găsit gândaci în local

HotNews.ro
Gandaci gasiti de ANPC la Restaurantul Templul Soarelui, Foto: ANPC
Gandaci gasiti de ANPC la Restaurantul Templul Soarelui, Foto: ANPC

Restaurantul „Templul Soarelui” din Bucureşti a fost închis temporar de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), care spun că au descoperit mai multe nereguli, printre care faptul că unitatea funcţiona fără autorizaţii, erau folosite produse alimentare nesigure, iar în incintă au fost găsiţi gândaci, vii şi morţi.

ANPC a anunţat, joi, că reprezentanţii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor au făcut verificări la SC Revers Quantum SRL, deţinătoarea restaurantului ”Templul Soarelui” din Sectorul 2 al Capitalei.

„Cum se spune în chineză «jeg»? Dar gândacii sunt împărţiţi pe soiuri de carne? Vor avea ceva timp cei de la «Templul Soarelui APUNE» să ne explice!”, a susținut Horia Constantinescu, preşedintele ANPC, conform News.ro.

Conform sursei citate, comisarii au găsit mai multe nereguli, printre care: utilizarea unor produse alimentare nesigure, fără elemente de identificare din care să rezulte data limită de consum; folosirea unor spaţii de ventilaţie neigienizate, cu acumulări de grăsime în strat grosier; folosirea unor spaţii de lucru insalubre, cu pereţi cu vopsea exfoliată, pavimente discontinuu cu plăci de gresie sparte; prezenţa gândacilor vii şi morţi în incintă; folosirea unor frigidere neigienizate cu rugină şi cu chedere rupte.

De asemenea, echipele de control au constatat utilizarea unor materii prime alterate, folosirea unor coşuri de gunoi fără capac şi a unor ustensile neprofesionale de bucătărie, cu grad ridicat de uzură, nerespectarea vecinătăţillor la depozitarea alimentelor, utilizarea unor hote cu acumulări de grăsime în strat gros, lipsa autorizaţiilor emise de primărie, ISU, DSP.

Unitatea a fost închisă temporar până la remedierea problemelor şi a primit o amendă de 10.000 de lei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro