Sari direct la conținut

FOTO VIDEO O dronă ucraineană de mare viteză ar fi traversat Ungaria și s-ar fi prăbușit în Zagreb / Drona ar fi trecut și prin spațiul aerian al României, spune premierul croat – UPDATE

HotNews.ro
FOTO VIDEO O dronă ucraineană de mare viteză ar fi traversat Ungaria și s-ar fi prăbușit în Zagreb / Drona ar fi trecut și prin spațiul aerian al României, spune premierul croat – UPDATE

Eveniment bizar în Zagreb, unde locuitori ai capitalei croate au fost treziți joi noapte de zgomotul unei explozii puternice, ulterior fiind descoperit un crater cu un diametru de câțiva metri și resturi de aeronavă.

  • UPDATE 12:21 Premierul croat Andrej Plenkovic a declarat că este vorba despre o aeronavă de fabricație rusească, dar că nu se știe cu siguranță dacă acesta se află în posesia armatei ruse sau a celei ucrainene. „A venit în Croația din direcția Ungariei, iar în Ungaria din direcția României. A zburat timp de câteva minute în Croația, apoi a căzut”, a spus Plenkovic, potrivit publicației Telegraf.rs.

Poliția croată desfășoară o anchetă în legătură cu o explozie care a fost auzită în zona rezidențială Jarun din Zagreb, puțin după ora 23.00 joi, iar vineri dimineață a anunțat că a găsit un crater și două parașute, transmite agenția de presă croată Hina.

Secțiunea dedicată informațiilor de război a site-ului The Drive afirmă că imaginile apărute public sugerează că a fost vorba de o dronă de recunoaștere Tu-141 „Strizh” care probabil s-a defectat grav și a traversat întreaga Ungarie sau părți din țările vecine și a intrat în Croația venind din Ucraina.

De la granița Ucrainei și până la Zagreb sunt aproape 600 de kilometri de zbor direct.

Printre primii care au publicat imagini și informații despre incident se numără și OSINT Defender un cont Twitter de centralizare și verificare a informațiilor publice privind războiul din Ucraina și situația de securitate din Europa de Est.

Potrivit informațiilor disponibile la acest moment, Ucraina este singurul operator actual cunoscut al Tu-141, drone de mare viteză din epoca sovietică, pe care rușii le-ar fi retras din activitate din 1989.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro