Sari direct la conținut

Fum și flăcări timp de trei zile: Impactul devastator al atacului cu drone ucrainene în Rusia văzut din satelit

HotNews.ro
Imagini din satelit obținute de Radio Europa Liberă/Radio Liberty (RFE/RL) arată trei dintre cele șase rezervoare de combustibil care au ars în urma unui atac cu drone ucrainene asupra unui depozit de petrol din regiunea rusă Rostov, în noaptea de luni spre marți. Incendiul a făcut ravagii timp de trei zile.
Un depozit de petrol a luat foc în Azov, regiunea Rostov, în sudul Rusiei, după un atac cu drone ucrainene. Foto: east2west news / WillWest News / Profimedia
Un depozit de petrol a luat foc în Azov, regiunea Rostov, în sudul Rusiei, după un atac cu drone ucrainene. Foto: east2west news / WillWest News / Profimedia

Dronele operate de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) au lovit două depozite de petrol din regiunea rusă Rostov, unde unde se află cartierul general militar al operaţiunii ruse în Ucraina, în noaptea de luni spre marți, a declarat o sursă pentru The Kyiv Independent.

Incendii au izbucnit marți dimineața devreme la mai multe depozite de petrol din orașul rusesc Azov, în sud-vestul regiunii Rostov.

Potrivit sursei, atacul cu drone a vizat depozitele Azovskaya și Azovnefteprodukt, unde se aflau 22 de rezervoare de stocare a petrolului.

A fost nevoie de trei zile pentru a stinge incendiul de la depozitul de petrol din Azov.

Una dintre imaginile realizate vineri arată că jumătate din rezervoarele de combustibil au ars.

În ultimele luni, forțele ucrainene au lansat o serie de atacuri cu drone menite să afecteze industria petrolieră a Rusiei, ale cărei profituri alimentează eforturile de război ale Moscovei.

Dronele ucrainene au lovit, de asemenea, două depozite de petrol din Republica rusă Adygea și din regiunea Tambov în noaptea de miercuri spre joi, a declarat o sursă din cadrul forțelor de securitate și apărare pentru The Kyiv Independent.

Armata ucraineană a raportat, de asemenea, despre un atac asupra a patru rafinării din regiunile Krasnodar Krai și Astrahan din Rusia în noaptea de joi spre vineri, precum și asupra unor situri în care sunt depozitate drone kamikaze.

INTERVIURILE HotNews.ro