Sari direct la conținut

LIVE Război în Ucraina, ziua 849: Rușii au atacat cu rachete Krivoi Rog și Odesa / Armata ucraineană a lovit patru rafinării și obiective militare / Olanda a anunțat că va transfera un sistem Patriot Kievului

Oficialii ruși susțin că armata ucraineană a lansat un atac major asupra regiunii Krasnodar din sudul Rusiei. Cel puțin o persoană a murit, conform sursei citate.
Ucraina a atacat sudul Rusiei cu drone. O bază aeriană, o rafinărie și un depozit de petrol, vizate de atac. Foto: east2west news / WillWest News / Profimedia
Ucraina a atacat sudul Rusiei cu drone. O bază aeriană, o rafinărie și un depozit de petrol, vizate de atac. Foto: east2west news / WillWest News / Profimedia

Scurtă recapitulare a evenimentelor recente:

  • Peste 100 de drone au fost folosite într-un atac masiv în Crimeea, Krasnodar Krai și Volgograd, ucigând cel puțin o persoană și rănind alte șase, au afirmat autoritățile ruse
  • Armata ucraineană a declarat că dronele sale au lovit patru rafinării de petrol, stații radar și alte obiective militare din Rusia într-un atac în primele ore ale zilei de vineri, informează Reuters.
  • Ucraina poate folosi arme furnizate de SUA pentru a lovi în interiorul Rusiei, nu doar pe teritoriul rus din apropierea regiunii ucrainene Harkov
  • Ucraina a desfăşurat întăriri în sectorul Ceasiv Iar, un punct strategic pe frontul de est
  • Vineri, toate cele 27 de state membre au aprobat ca negocierile cu Ucraina și Moldova pentru aderare să înceapă din 25 iunie
  • Mai multe canale rusești relatează că un elicopter rusesc Ka-29 a fost doborât de apărarea aeriană din regiunea Krasnodar, care a fost ținta unui atac masiv lansat de armata ucraineană
  • Forțele ruse au lovit infrastructura în orașul Krivoi Rog în după-amiaza zilei de 21 iunie, provocând un incendiu
  • Statele Uniunii Europene vor contribui cu până la 60% din împrumutul de 50 de miliarde de dolari pe care ţările din grupul G7 l-au promis Ucrainei
  • Armata ucraineană a blocat înaintarea trupelor ruse în direcția satului Borova, din regiunea Harkov
  • Olanda va transfera un sistem de apărare aeriană Patriot în Ucraina, a anunțat vineri, 21 iunie, ministrul olandez al apărării

Evenimentele din ziua 849 a războiului din Ucraina sunt LIVE aici pe HotNews.ro:

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat vineri seară, în discursul său video adresat națiunii, că situația de pe frontul din Harkov s-a stabilizat, în timp ce pe frontul din Pokrovsk situația este în continuare „extrem de dificilă”, scrie Ukrainska Pravda.

„Regiunea Harkov: situația a devenit și mai stabilă. Acesta este meritul oamenilor noștri. În Donețk este destul de dificil. Acest lucru este valabil mai ales pentru frontul de la Pokrovsk, unde se înregistrează zilnic zeci de asalturi ale rușilor. Este esențial să rezistăm acolo, să distrugem ocupantul și să nu dăm Rusiei niciun motiv să creadă că va câștiga războiul împotriva Ucrainei”, a declarat Zelenski.

„Putem și trebuie să obținem cele mai bune rezultate pentru Ucraina. În tot ceea ce ne propunem. Întotdeauna. Atunci când există o oportunitate, există șanse, iar noi suntem obligați să ne creăm oportunități pentru a câștiga. Pentru succesul Ucrainei”, a continuat el.

Liderul de la Kiev a amintit și despre discuția pe care a avut-o cu președintele Poloniei, Andrzej Duda. Cei doi președinți au discutat despre o mai bună coordonarea a inițiativelor și pozițiilor lor înainte de summitul NATO de la Washington.

Forțele NATO sunt insuficiente în Marea Neagră, cea mai vulnerabilă în fața amenințării Rusiei, spune Yordan Bozhilov, președintele Forumului de Securitate de la Sofia și fost ministru adjunct al apărării. Totuși, Alianța este mai concentrată pe regiunea Baltică, decât pe țările din flancul estic, iar expertul bulgar explică de ce.

La Odesa, guvernatorul regional Oleg Kiper a declarat că un atac cu rachetă a lovit un loc de agrement și echipele de urgență au stins rapid un incendiu. Nimeni nu a fost rănit, relatează Reuters.

Olanda va transfera un sistem Patriot, după ce a găsit toate componentele pentru el

Olanda va transfera un sistem de apărare aeriană Patriot în Ucraina, a anunțat vineri, 21 iunie, ministrul olandez al apărării, Kajsa Ollongren, scrie agenția de presă ANP, potrivit Ukrainska Pravda.


Ollongren a dezvăluit vineri că Olanda a găsit toate componentele unui sistem complet de apărare aeriană Patriot. Ea a refuzat să precizeze ce țări vor ajuta la transportul sistemului.


De asemenea, ministrul olandez al apărării a refuzat să dezvăluie data transferului sistemului

Ucraina consideră că un al doilea summit care să analizeze propunerile Kievului pentru pacea cu Rusia ar putea fi găzduit de o ţară din Sudul global, a declarat vineri un înalt oficial, citat de agenţia de presă Interfax-Ukraina.

Peste 90 de ţări au participat la primul summit din Elveţia săptămâna trecută, Ucraina căutând un sprijin larg pentru planul său de a pune capăt războiului început în urmă cu aproape 28 de luni cu o invazie rusă pe scară largă.

Moscova, care nu a fost invitată, a calificat rezultatul summitului – un comunicat semnat de majoritatea participanţilor, dar nu şi de India, Brazilia şi Arabia Saudită – ca fiind „aproape zero”.

„Avem mai multe ţări (care se oferă să-l găzduiască) şi pot spune cu un grad ridicat de probabilitate că un astfel de summit ar putea avea loc într-una dintre ţările din Sudul global”, a declarat consilierul prezidenţial Ihor Jovkva, potrivit Agerpres.

Ucraina doreşte ca următorul summit să fie convocat înainte de sfârşitul anului, a spus el, adăugând că Rusia ar putea fi invitată dacă este pregătită să ia în considerare foaia de parcurs prezentată de Ucraina şi nu lansează ultimatumuri.

Preşedintele Vladimir Putin a declarat la 14 iunie că Rusia va pune capăt războiului din Ucraina dacă Kievul va fi de acord să renunţe la ambiţiile sale de a adera la NATO şi să cedeze integral patru regiuni revendicate şi parţial ocupate de Moscova – cereri respinse de Kiev ca fiind echivalente cu capitularea.

Jovkva a refuzat să numească gazdele potenţiale, afirmând că aceasta ar ajuta Moscova să submineze eforturile diplomatice.

Armata ucraineană a blocat înaintarea trupelor ruse în direcția satului Borova, din regiunea Harkov, a anunțat vineri purtătorul de cuvânt al serviciilor de informații militare ucrainene, Andrii Iusov, potrivit The Kyiv Independent.

Brigada a 3-a de asalt a Ucrainei a anunțat marți că forțele ruse și-au intensificat atacurile în zonele de frontieră din regiunea Luhansk cu scopul de a ocupa satul Borova din regiunea vecină, Harkov.

„Apărătorii ucraineni au oprit intențiile inamicului acolo (în direcția Borova), iar pierderile în efective și echipamente sunt semnificative”, a declarat Iusov.

Forțele ruse „încearcă să retragă rezervele, iar amenințarea potențială rămâne, dar nu vorbim despre formarea unor noi grupări puternice pentru a repeta situația”, a adăugat el.

Iusov a precizat că armata rusă a fost nevoită să își redistribuie rezervele, inclusiv din alte zone foarte „sensibile” pentru ele. „Acest lucru indică pierderi grele și faptul că situația cu siguranță nu decurge conform planului pentru ei”, a susținut Iusov.

Purtătorul de cuvânt a subliniat că situația de la frontiera de nord a țării rămâne „tensionată și periculoasă”.

„Inamicul va continua să încerce să întindă rezervele ucrainene (pe linia frontului, n.r.) și să ne distragă atenția, inclusiv de la situația din est”, a mai afirmat el.

Borova a fost ocupat de forțele ruse în martie 2022 și eliberat ulterior, mai târziu în același an, în timpul contraofensivei ucrainene din regiunea Harkov.

Brigada a 3-a de asalt mai afirma marți că reușea să mențină linia frontului „în ciuda numărului copleșitor de inamici și a lipsei de rezerve”.

Statele Uniunii Europene vor contribui cu până la 60% din împrumutul de 50 de miliarde de dolari pe care ţările din grupul G7 l-au promis Ucrainei şi care va fi garantat cu veniturile rezultate din activele ruseşti îngheţate în urma sancţiunilor impuse Moscovei, a declarat vineri ministrul italian al economiei, potrivit Reuters.

Șapte copii ucraineni s-au întors în Ucraina din zonele regiunii Herson ocupate de forțele ruse, a anunțat vineri guvernatorul regional ucrainean Oleksandr Prokudin, potrivit The Kyiv Independent.

Peste 19.500 de copii au fost confirmați ca fiind răpiți de Rusia după începutul invaziei din Ucraina, iar mai puțin de 400 dintre ei au fost aduși acasă, potrivit bazei de date „Children of War”.

Potrivit lui Prokudin, trei băieți și patru fete cu vârste cuprinse între 4 luni și 13 ani au fost înapoiați.

„Ei au depășit un drum lung și dificil. Principalul lucru este că acum copiii sunt în siguranță, primesc tot ajutorul necesar”, a adăugat Prokudin.

Prokudin a mulțumit ONG-ului „Salvați Ucraina” pentru ajutorul acordat în facilitarea întoarcerii copiilor.

Reportaj. Boom-ul panourilor solare în Ucraina devastată de bombardamentele rusești

Nazariï Guitcka urcă pe acoperișul maternității din Kiev, unde reușește să observe muncitorii care instalează panouri solare, o instalație care a devenit esențială în Ucraina, a cărei infrastructură a fost devastată de bombardamentele rusești, potrivit AFP.

În fiecare săptămână, rachetele și dronele rusești lovesc rețeaua energetică ucraineană, provocând zilnic întreruperi de curent care afectează aproape întreaga populație.

„Nivelul lor de cinism este de așa natură încât trebuie să fim pregătiți pentru orice, chiar și pentru extreme. De ce ar trebui copiii să sufere din momentul în care se nasc?”, se întreabă Nazariï.

Rușii au atacat cu rachete orașul natal al lui Zelenski, Krivoi Rog

Forțele ruse au lovit infrastructura în orașul Krivoi Rog în după-amiaza zilei de 21 iunie, provocând un incendiu, a spus Serhii Lîsak, șeful Administrației Militare a Regiunii Dnipropetrovsk, pe Telegram, scrie Ukrainska Pravda.

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a lăudat vineri decizia Uniunii Europene de a începe marţi negocierile privind aderarea Ucrainei şi a Republicii Moldova.

„Aceasta este o zi mare pentru Ucraina, Moldova şi Uniunea Europeană. Toate cele 27 de state membre ale UE au aprobat cadre de negociere, iar discuţiile practice de aderare la UE sunt programate să înceapă săptămâna viitoare”, a afirmat Kuleba, într-un mesaj pe rețeaua de socializare X.

„Drumul Ucrainei până astăzi nu a fost uşor, implicând o revoluţie şi un război. (…) Ucraina a stabilit, de asemenea, un record prin trecerea de la cererea de aderare la UE la începutul negocierilor în puţin peste doi ani, mai rapid decât orice alt candidat din istorie”, a scris şeful diplomaţiei ucrainene, potrivit agențiilor DPA și Agerpres.

Ministrul a adăugat că acest lucru a fost realizat fără „concesii”. „Ucraina a îndeplinit cu sârguinţă toate cerinţele şi a implementat reforme critice pentru a face posibilă această zi istorică. Am reuşit acest lucru în pofida faptului că am purtat un război total pentru supravieţuirea noastră”, a mai scris el.

La rândul său, preşedintele Volodimir Zelenski a salutat vineri deschiderea planificată pentru săptămâna viitoare a negocierilor de aderare a Ucrainei la UE. „Aşteptăm cu nerăbdare săptămâna viitoare, 25 iunie, când Ucraina şi UE vor organiza prima conferinţă interguvernamentală, ce va marca începerea efectivă a procesului de negociere”, a afirmat Vladimir Zelenski, tot într-un mesaj publicat pe rețeaua de socializare X, salutând realizarea unui „vis european”.

Un tribunal militar din Sankt Petersburg a condamnat-o vineri pe o rusoaică la 10 ani de închisoare pentru că a aruncat un cocktail Molotov într-un centru de recrutare militară, în septembrie anul trecut, informează The Moscow Times.

Serviciul rus Radio Europa Liberă a publicat imagini din satelit care arată consecințele unei lovituri cu drone ucrainene asupra unui depozit de petrol din localitatea Enem, Republica Adîgheia, Federația Rusă, relatează Ukrainska Pravda.


Imaginile indică faptul că cel puțin o clădire a fost distrusă, în timp ce hangarul de lângă ea a suferit avarii. Radio Europa Liberă a scris că nu a existat niciun impact asupra rezervoarelor de combustibil în sine.

Trupele ruse au început să ia cu asalt orașul Ceasiv Iar (situat în regiunea Donețk) din direcția orașului Torețk în urmă cu câteva zile, a declarat vineri Nazar Voloșin, purtătorul de cuvânt al grupării de forțe Khortytsia, pentru agenția Interfax Ucraina.

Precizările acestuia vin după ce Brigada mecanizată nr. 24 din Ucraina a anunțat că a fost redistribuita pentru a consolida apărarea forțelor armate ucrainene în Ceasiv Iar, un oraș care poate deschide calea trupelor ruse pentru a avansa în continuare în regiunea Donețk.

Armata ucraineană a raportat pe 18 iunie o creștere a atacurilor rusești în apropierea orașului Torețk, după o „pauză lungă” în luptele din zonă. Torețk, oraș de importanță strategică situat la mai puțin de 8 kilometri de linia frontului, avea o populație de aproximativ 31.000 de locuitori înainte de începerea invaziei ruse, notează The Kyiv Independent.

Forțele ruse încearcă să avanseze din orașul ocupat Horlivka spre satele Șumy și Niu-York, a mai spus Voloșin.

„În ultima săptămână, atacurile (rușilor) au avut loc în mod constant. Există atacuri frontale mecanizate la Ceasiv Iar, iar grupuri mici de până la cinci persoane încearcă să pătrundă în cartierele Novyi și Kanal”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Trupele ruse au încercat de trei ori să se apropie de pozițiile ucrainene din apropierea orașelor Ceasiv Iar și Klishchiivka, a spus el, adăugând că situația este „sub control” și că luptele sunt în derulare.

Kremlinul a apreciat vineri că potenţiala aderare a Republicii Moldova la UE este o chestiune suverană a acestei foste republici sovietice, adăugând însă că mulţi cetăţeni ai Republicii Moldova doresc de asemenea legături apropiate cu Rusia, relatează Reuters.

Putin spune că Rusia își va dezvolta arsenalul nuclear ca să mențină „echilibrul puterii”

Noul guvern slovac condus de Robert Fico a cerut poliției să ancheteze dacă fostul executiv pro-occidental și fostul ministru al apărării Jaroslav Nad au comis trădare prin decizia de a dona Ucrainei avioane MiG-29 și un sistem de apărare antiaeriană, relatează Reuters.

Președintele Vladimir Putin a declarat vineri că Rusia va continua să își dezvolte arsenalul de arme nucleare, cel mai mare din lume, ca mijloc de descurajare și că statul va furniza armatei care luptă în Ucraina armament de ultimă generație și drone, informează Reuters.

Procurorii germani au arestat trei persoane suspectate că lucrau pentru un serviciu secret străin pe care nu l-au numit, a anunțat vineri Parchetul Federal, informează Reuters.

Cetățeanul ucrainean Robert A., cetățeanul armean Vardges I. și cetățeanul rus Arman S. ar fi călătorit în Germania în numele unui serviciu secret străin pentru a colecta informații despre un ucrainean care era cazat acolo.

La 19 iunie, aceștia au filat o cafenea din Frankfurt unde ar fi trebuit să se afle persoana vizată, se arată în declarația procurorilor.

Kremlinul a reacționat vineri față de decizia administrației președintelui Joe Biden de a interzice programul antivirus Kaspersky în Statele Unite, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin spunând că mutarea este una „tipică” pentru Washington, potrivit Reuters.

Armata ucraineană a trimis întăriri în Ceasiv Iar

Rusia consideră că este o necesitate presantă pentru discuții de securitate cu Statele Unite, dar ele trebuie să fie „cuprinzătoare” și să includă subiectul Ucraina, a declarat vineri Kremlinul, citat de Reuters.

Mai multe canale rusești relatează că un elicopter rusesc Ka-29 a fost doborât de apărarea aeriană din regiunea Krasnodar, care a fost ținta unui atac masiv lansat de armata ucraineană. Echipajul nu a supraviețuit.

Vineri, toate cele 27 de state membre au aprobat ca negocierile cu Ucraina și Moldova pentru aderare să înceapă din 25 iunie, potrivit unui anunț făcut de președinția belgiană a Consiliului Uniunii Europene.

Ucraina a desfăşurat întăriri în sectorul Ceasiv Iar, un punct strategic pe frontul de est, o poartă către mari oraşe miniere din Donbas, anunţă o unitate de luptă, relatează AFP și News.ro.

Moscova vizează acest oraş, în prezent în ruină, cu scopul de a străpunge către Kramatorsk, principalul oraş aflat în continuare sub control ucrainean în regiune, considerat „garnizoana” frontului de est.

„Unităţi din Brigada 24 Mecanizată au fost redesfăşurate să întărească apărarea în sectorul Ceasiv Iar”, a anunţat brigada joi într-un comunicat postat pe Facebook.

Brigada recunoaşte că „situaţia în interiorul şi din jurul oraşului este extrem de dificilă”.

Brigada 24 Mecanizată dă asigurări că „distruge masiv inamicul”, dar recunoaşte „pierderi”.

O înregistrare video aeriană deasupra Ceasiv Iar, publicată miercuri pe canalul Telegram de către cea Brigadă 225 de Asalt ucraineană „Lebăda Neagră”, arăta o localitate devastată şi înţesată de coloane de fum care se ridicau la cer.

O sursă din cadrul serviciilor de informații de la Kiev a declarat pentru Reuters că rafinăriile vizate de atacul de vineri, Afipsky, Ilsky și Krasnodar, produc combustibil pentru Flota rusă din Marea Neagră și că operațiunea cu drone care le-a vizat a fost condusă împreună cu serviciul de securitate SBU.

„Deteriorarea acestor rafinării va complica semnificativ logistica aprovizionării cu păcură, făcând-o mai scumpă și consumatoare de timp, deoarece va trebui să fie livrată de la alte rafinării”, a declarat sursa.

Sursa a mai precizat că atacul cu drone a vizat un centru de antrenament din orașul Yeisk din regiunea Krasnodar, folosit de Rusia pentru a lansa atacuri cu drone împotriva Ucrainei.

Armata ucraineană, în declarația lor, a revendicat, de asemenea, responsabilitatea pentru atacurile cu drone de joi, efectuate asupra unor depozite de combustibil din regiunile rusești Tambov și Adygeya.

Atacul cu drone de vineri a avut loc după ce Rusia a efectuat cel mai recent dintr-o serie de atacuri aeriene asupra instalațiilor energetice ucrainene care au provocat pene de curent și au ridicat temeri cu privire la modul în care rețeaua va rezista în această iarnă.

Atacurile rusești asupra rețelei electrice au provocat daune semnificative capacității de generare a energiei a Ucrainei începând din luna martie.

Armata ucraineană a lovit patru rafinării și obiective militare din Rusia

Armata ucraineană a declarat că dronele sale au lovit patru rafinării de petrol, stații radar și alte obiective militare din Rusia într-un atac în primele ore ale zilei de vineri, informează Reuters.

„Vehicule aeriene fără pilot la bord au atacat rafinăriile de petrol Afipsky, Ilsky, Krasnodar și Astrakhan”, a precizat armata ucraineană într-o declarație pe Telegram.

„În plus, au fost lovite stațiile radar și centrele de informații electronice ale invadatorilor ruși din regiunea Briansk și din Crimeea ocupată temporar”, se mai arată în declarație.

De asemenea, armata ucraineană a lovit situri de depozitare și pregătire a dronelor în regiunea rusă Krasnodar

De la începutul războiului, Rusia a pierdut 531.980 de soldați în Ucraina, conform Kievului.

În ultima zi, 1.060 de militari ruși au fost „eliminați”, susține Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Ucraina poate folosi arme furnizate de SUA pentru a lovi în interiorul Rusiei, nu doar pe teritoriul rus din apropierea regiunii ucrainene Harkov, forţe ruse care trag asupra trupelor ucrainene, a afirmat joi Pentagonul, transmite Reuters.

100 de drone ucrainene au atacat ținte din Rusia

O dronă s-a prăbușit vineri în rafinăria Ilsky din regiunea Krasnodar din sudul Rusiei, rănind cel puțin două persoane și provocând un mic incendiu, au anunțat autoritățile locale, informează Reuters.

Rafinăria Ilsky este unul dintre principalii producători de combustibil din sudul Rusiei, cu o capacitate de rafinare de 6,6 milioane de tone de țiței (132.000 de barili pe zi) pe an.

Șeful administrației locale, Andrei Doroșevski, a declarat pe aplicația de mesagerie Telegram că incendiul a fost stins.

„În această noapte, infrastructura civilă din regiunea noastră a fost supusă unui atac masiv din partea regimului criminal de la Kiev”, a declarat el, adăugând că o dronă a avariat clădirile administrative de la rafinăria Ilsky.

Uzina a mai fost deja lovită de drone în luna februarie.

Separat, autoritățile regionale au declarat vineri că incendiile deschise au fost stinse la depozitele de petrol din regiunile Tambov și Rostov.

Ministerul de Externe al Coreei de Sud l-a convocat vineri pe ambasadorul rus în această țară pentru a protesta față de un tratat semnat între Rusia și Coreea de Nord în timpul vizitei președintelui rus Vladimir Putin la Phenian la începutul acestei săptămâni, potrivit unui martor Reuters.

Peste 100 de drone au fost folosite într-un atac masiv în Crimeea, Krasnodar Krai și Volgograd, ucigând cel puțin o persoană și rănind alte șase, au afirmat autoritățile ruse, citate de The Kyiv Independent.

Canalele rusești de Telegram au relatat că au izbucnit incendii la aerodromul militar Yeysk din Krasnodar Krai și la rafinăria de petrol Ilya în urma unui atac cu drone.

Ministerul rus al Apărării a declarat că 70 de drone au fost doborâte deasupra Crimeei ocupate, 43 deasupra Krasnodar Krai și una deasupra regiunii Volgograd. Alte șase drone navale au fost distruse în zona de nord-vest a Mării Negre, a precizat ministerul.

Potrivit rapoartelor preliminare ale poliției locale, lovitura asupra rafinăriei Ilya a provocat un incendiu la locul atacului și a rănit două persoane.

În ultimele luni, forțele ucrainene au lansat o serie de atacuri cu drone menite să afecteze industria petrolieră a Rusiei, care este crucială pentru susținerea eforturilor de război ale Moscovei, precum și a echipamentelor sale militare, amintește The Kyiv Independent.

Atacurile asupra depozitelor de petrol din Krasnodar Krai din luna mai ar fi întrerupt operațiunile la două instalații – rafinăriile Slavyansk-on-Kuban și Tuapse.


Armata ucraineană a lansat un atac „în masă” cu drone asupra regiunii Krasnodar din sudul Rusiei, ucigând o persoană și vizând o rafinărie de petrol, printre alte situri, au declarat oficiali locali, informează Reuters.

Un muncitor dintr-o cameră a cazanelor a fost ucis când resturi de dronă s-au prăbușit în clădire, a scris guvernatorul regional Veniamin Kondratyev pe Telegram.

O dronă a avariat, de asemenea, o clădire de birouri la o rafinărie de petrol, a adăugat guvernatorul.

Oficiali ruși au declarat că trei municipalități au fost atacate. Fragmente de la o dronă au căzut pe o casă din districtul Temriuk, dar locuitorii acesteia au fost evacuați și nu au existat răniți.

Echipe de urgență lucrau la locurile atacurilor.

Scurtă recapitulare a evenimentelor recente:

––

Cele mai importante informații de joi privind agresiunea Rusiei au fost LIVE aici pe HotNews.ro

INTERVIURILE HotNews.ro