Sari direct la conținut

Coreea de Nord lansează o rachetă balistică în mare

HotNews.ro
Coreea de Nord a lansat în mare o rachetă balistică nespecificată, a anunțat miercuri agenția de presă Yonhap din Coreea de Sud, citând armata sud-coreeană.
Un nou test cu rachetă balistică făcut de Coreea de Nord, Foto: ANTHONY WALLACE / AFP / Profimedia
Un nou test cu rachetă balistică făcut de Coreea de Nord, Foto: ANTHONY WALLACE / AFP / Profimedia

Japonia a confirmat că a fost lansată o rachetă, Ministerul Apărării citând paza de coastă care a declarat că „o posibilă rachetă balistică a fost lansată din Coreea de Nord”.

Șeful Statului Major interarme din Coreea de Sud a declarat că a detectat lansarea, dar nu a oferit detalii, precizând că o analiză este în curs, potrivit AFP.

Racheta sau rachetele par să se fi prăbușit deja în mare, a adăugat paza de coastă.

Această ultimă lansare are loc într-un context de tensiuni transfrontaliere crescute, Coreea de Nord sporind recent numărul de baloane încărcate cu deșeuri și gunoaie pe care le trimite pe teritoriul Coreei de Sud.

Ultima lansare de rachetă a Coreei de Nord datează din 30 mai, când Seulul a acuzat Phenianul că a tras o salvă de aproximativ zece rachete balistice cu rază scurtă de acțiune.

În ziua următoare, presa de stat nord-coreeană a publicat imagini cu liderul Kim Jong Un asistând la testarea unui sistem de lansare a mai multor rachete.

Analiștii au sugerat că Coreea de Nord își sporește producția de rachete pentru a le furniza Rusiei în cadrul războiului din Ucraina, fapt confirmat de un raport al Pentagonului publicat luna trecută.

INTERVIURILE HotNews.ro