Sari direct la conținut

Doi minori din România sunt anchetaţi în Franţa pentru o agresiune mortală comisă în plină stradă. Cei doi au vrut să-i fure geanta unui bărbat de 50 de ani

HotNews.ro
Doi adolescenţi în vârstă de 14 ani, originari din România, sunt anchetaţi în Franţa pentru moartea unui bărbat de circa 50 de ani pe care l-au rănit mortal în momentul în care l-au atacat pentru a-i fura geanta. Faptele s-au petrecut miercuri seara, pe o stradă din Rennes, în nord-vestul ţării, a aflat vineri AFP de la Parchetul local, citează News.ro.
politie Franta, Foto: Nicolas Guyonnet / AFP / Profimedia
Politie Franta, Foto: Nicolas Guyonnet / AFP / Profimedia

ei doi minori de origine română au fost reţinuţi de poliţie miercuri, cu puţin înainte de miezul nopţii, după ce bărbatul a fost atacat pe stradă, a declarat pentru AFP procurorul din Rennes, Philippe Astruc. Un al treilea suspect este în continuare căutat.

Cei doi minori implicaţi au fost prezentaţi vineri în faţa instanţei şi inculpaţi pentru furt (o geantă aparţinând victimei) urmat de violenţe soldate cu deces. „Minorul presupus a fi autorul loviturii la cap a fost încarcerat, iar al doilea este plasat sub control judiciar în conformitate cu ordinele procurorului”, a adăugat Philippe Astruc.

Victima, născută în 1973, a fost resuscitată de serviciile de urgenţă după ce a intrat în stop cardiorespirator. Bărbatul a fost spitalizat apoi „în stare foarte gravă”, potrivit lui Philippe Astruc.

Victima a decedat în final în urma rănilor suferite, a declarat vineri procurorul din Rennes.

INTERVIURILE HotNews.ro