Sari direct la conținut

Ucraina ar fi spart site-ul Ministerului Muncii din Rusia și ar fi descărcat date ale personalului militar – Ukrainska Pravda

HotNews.ro
Atac cibernetic, Foto: Pop Nukoonrat | Dreamstime.com
Atac cibernetic, Foto: Pop Nukoonrat | Dreamstime.com

Hackerii ucraineni, cu ajutorul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SSU), au spart site-ul web al Ministerului Muncii și Protecției Sociale al Federației Ruse și au descărcat peste 100 de terabytes de date, relatează Ukrainska Pravda, citând o sursă din interiorul forțelor de securitate.

Potrivit sursei, grupul de hackeri BLACKJACK, împreună cu specialiștii cibernetici ai SSU, au spart site-ul web al Ministerului Muncii și Protecției Sociale din Rusia.

Hackerii au avut acces la un număr mare de documente: statistici privind desfășurarea operațiunilor militare (așa-numita „operație militară specială”), date personale ale personalului militar, materiale ale rapoartelor către Președintele Federației Ruse și informații despre numărul de proteze comandate.

O serie separată de informații se referă la regiunile ocupate temporar Herson, Zaporojie și Harkov.

„Acum Serviciul de Securitate va avea multe documente noi de studiat. După descărcarea informațiilor necesare, hackerii au „șters” peste 100 de terabytes de date de pe serverele ministerului”, potrivit sursei citate.

De la începutul războiului, presa de stat din Rusia sau instituțiile au fost țintele atacurilor cibernetice.

Cunoscutul grup de hackeri Anonymous a declarat „război” împotriva Rusiei după invadarea Ucrainei, afirmând că va ataca site-urile relevante ale autorităților ruse.

În martie 2022 membrii Anonymous au susținut că au reușit să spargă canalele TV din Rusia pentru a transmite imagini cu războiul din Ucraina, unde Kremlinul afirmă că desfășoară o „operațiune militară specială” și neagă atacurile asupra civililor.

În decembrie 2022, banca VTB, a doua cea mai mare bancă din Rusia, a fost afectată de cel mai mare atac cibernetic din istoria sa, a anunțat instituția.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro