Sari direct la conținut

Antony Blinken, vizită în Europa. Secretarul de stat al SUA va „evidenţia continuarea sprijinului pentru Ucraina”

HotNews.ro
Antony Blinken, Foto: CARLOS BARRIA / AFP / Profimedia
Antony Blinken, Foto: CARLOS BARRIA / AFP / Profimedia

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, va evidenţia continuarea sprijinului NATO pentru Ucraina în războiul ei cu Rusia cu prilejul vizitei pe care o va face săptămâna aceasta în Europa, a afirmat luni cel mai înalt oficial din Departamentul de stat pentru relaţiile cu Europa, relatează Reuters.

Războiul dintre Israel şi Hamas şi creşterea tensiunilor în Orientul Mijlociu în general au generat temeri că Washingtonul nu va putea menţine nivelul de sprijin militar şi diplomatic pe care l-a acordat Ucrainei de la debutul invaziei ruse, în februarie 2022, notează Reuters, potrivit Agerpres.

James O’Brien, recent numit asistent al secretarului de stat pentru probleme europene şi eurasiatice şi fost şef al Biroului pentru coordonarea sancţiunilor din Departamentul de stat, a făcut aceste comentarii înaintea participării lui Antony Blinken la prima reuniune a Consiliului NATO-Ucraina la nivel de miniştri de externe, la Bruxelles.

„Este parte din procesul de a găsi un loc în Alianţă, despre care am spus mereu că este viitorul Ucrainei”, a adăugat el.

Întrebat despre o ştire din cotidianul german Bild în sensul că Statele Unite şi Germania împing încet Kievul către negocieri cu Moscova, O’Brien a declarat că Washingtonul nu are o astfel de politică.

„Am spus întotdeauna că Ucraina este cea care trebuie să decidă”, a menţionat el.

Secretarul de stat american va aborda totodată în cursul vizitei problema tensiunilor în creştere din Balcanii de Vest, unde NATO are în vedere o întărire a prezenţei sale militare, pe fondul tensiunilor din nordul Kosovo, a mai spus James O’Brien.

Tot săptămâna aceasta Antony Blinken va reprezenta SUA la o reuniune a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) care va avea loc la Skopje, în Macedonia de Nord, potrivit oficialului citat.

Citește și:

____

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro