Sari direct la conținut

Aproape 10% din ruși spun că vor să emigreze după declanșarea războiului din Ucraina – sondaj

HotNews.ro
Oameni în Piața Roșie din Moscova, Foto: Anatoly Vartanov / Alamy / Profimedia Images
Oameni în Piața Roșie din Moscova, Foto: Anatoly Vartanov / Alamy / Profimedia Images

Un sondaj realizat de Fundația pentru Opinie Publică din Rusia și publicat marți de agenția de stat Interfax arată că 8% dintre ruși vor să emigreze definitiv în străinătate.

Sondajul arată că tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani sunt categoria cea mai dornică să părăsească țara, procentul ajungând la 21% în cazul acestora.

Datele sondajului arată de asemenea că dorința de a emigra scade odată cu creșterea vârstei: în rândul respondenților cu vârste cuprinse între 31-45 de ani este de 8%, în rândul rușilor de 46-60 de ani procentul este de 5%, iar printre cei cu vârsta de peste 60 de ani scade la doar 2%.

Sondajul a fost realizat în perioada 25-27 martie în rândul a 1.500 de respondenți cu vârsta de peste 18 ani din 104 localități și 53 de regiuni ruse.

Sondajul vine în contextul sancțiunilor economice fără precedent impuse de Occident și a exodului de companii străine care au dus la probleme cu aprovizionarea unor alimente de bază.

De asemenea, numeroși ruși tineri au relatat că războiul din Ucraina a dus la certuri majore sau chiar destrămarea familiilor lor după ce părinții lor au fost spălați pe creier de propaganda Kremlinului.

Urmărește ultimele evoluții din a 41-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro