Sari direct la conținut

Misiune de patrulare comună a navelor de război ruseşti şi chineze în Pacific

HotNews.ro
Nave militare rusesti, Foto: kremlin.ru
Nave militare rusesti, Foto: kremlin.ru

Nave de război ruseşti şi chineze au efectuat prima lor misiune de patrulare comună în partea de vest a Oceanului Pacific în perioada 17-23 octombrie, a anunţat Ministerul rus al Apărării sâmbătă într-un comunicat, relatează Agerpres.

Moscova şi Beijingul, care au organizat exerciţii de cooperare navală în Marea Japoniei la începutul lunii octombrie, au cultivat legături militare şi diplomatice apropiate în ultimii ani într-un moment în care relaţiile lor cu Occidentul s-au deteriorat.

Manevrele navale au fost urmărite atent de Japonia, care a declarat la începutul acestei săptămâni că un grup de 10 nave din China şi Rusia au navigat prin Strâmtoarea Tsugaru ce separă principala insulă a Japoniei şi insula sa nordică Hokkaido.

„Grupul de nave a trecut prin Strâmtoarea Tsugaru pentru prima dată ca parte a patrulei”, a declarat Ministerul rus al Apărării în comunicat. Strâmtoarea este considerată parte din apele internaţionale.

Potrivit ministerului, printre „sarcinile patrulelor” a fost „menţinerea păcii şi stabilităţii în regiunea Asia-Pacific”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro