Sari direct la conținut

[P] Pandemia stimulează vânzarea laptopurilor: creștere de 8,6% în 2021

HotNews.ro
Vânzarea laptopurilor: creștere de 8,6% în 2021, Foto: eMAG
Vânzarea laptopurilor: creștere de 8,6% în 2021, Foto: eMAG

Datorită cererii cauzate de pandemia COVID-19 în 2020, vânzările de laptopuri nu numai că au depășit bariera de 200 de milioane de unități vândute pentru prima dată, dar creșterea anuală de 22,5% a fost, de asemenea, cea mai mare înregistrată, conform ultimelor cercetări TrendForce. Compania de consultanță se așteaptă ca vânzările globale de laptopuri să ajungă la 217 milioane de unități în 2021, adică o creștere de 8,6% față de anul precedent.

Pe măsură ce telemunca a devenit mai răspândită, funcționalitățile pentru a sprijini videoconferințele online vor constitui un accent major în proiectarea laptopurilor de tip business, incluzând îmbunătățiri legate de inteligența artificială, calitatea sunetului și calitatea imaginii. În special, HP, Dell și Lenovo lansează noi laptopuri business mid-high-end ca răspuns la oportunitățile generate de cererile menționate mai sus ale utilizatorilor. Cererea pentru această categorie de produse este de așteptat să crească în prima jumătate a anului și, la rândul său, să crească semnificativ vânzările de laptopuri în această perioadă.

Trebuie remarcat faptul că popularitatea crescândă a educației la distanță a determinat și cererea de Chromebook-uri, care au contribuit substanțial la creșterea pieței generale. Astfel, vânzările Chromebook-urilor au atins 29,6 milioane de unități în 2020, înregistrând o creștere impresionantă de 74% față de anul precedent, iar pentru acest an se așteaptă vânzări de 40 de milioane de unități, cu 37% mai mult ca în 2020. Chromebook-urile au reprezentat 14,8% din piața globală a laptopurilor în 2020, iar procentul este de așteptat să crească la 18,5% în 2021.

Laptop eMAG oferte speciale

Când vine vorba de sisteme de operare, Windows rămâne alegerea dominantă pe piața laptopurilor. Cu toate acestea, datorită creșterii rapide a Chromebook-urilor în 2020, cota de piață a Windows a scăzut pentru prima dată sub 80%. Este puțin probabil ca Windows să își recapete cotele de piață pierdute pe termen scurt, deoarece se așteaptă ca declinul său să persiste în viitor. TrendForce se așteaptă ca cotele de piață ale Windows, Chrome OS și MacOS să se stabilizeze la aproximativ 70-75%, 15-20% și, respectiv, sub 10%.

Nu doar laptopurile au cunoscut creșteri ale vânzărilor în 2020

2020 va fi ținut minte pentru pandemia care a determinat milioane de angajați din întreaga lume să se adapteze la munca de acasă. Aceasta a fost o oportunitate pentru piața computerelor, care a cunoscut o creștere a cererii care nu s-a mai înregistrat de la apariția iPhone-ului.

Conform cifrelor publicate de Reuters, în 2008, vânzările de PC-uri au depășit 300 de milioane. Înainte de pandemie, acest număr abia atingea 250 de milioane de unități și puțini se puteau aștepta la o revenire. Cu toate acestea, datorită pandemiei, 2020 s-a încheiat cu vânzări de aproximativ 300 de milioane de unități, o creștere de 15% față de 2019.

După cum am văzut anterior, cele mai multe din aceste 300 de milioane de PC-uri, aproximativ 200 de milioane, au fost laptopuri, restul fiind echipamente de tip desktop.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro