Sari direct la conținut

Părinții maghiari vor fi reprezentați, la nivel național, de Federația Națională a Asociațiilor de Părinți

HotNews.ro
Asociatia Părinților Maghiari, Foto: Hotnews
Asociatia Părinților Maghiari, Foto: Hotnews

Asociația Părinților Maghiari va fi reprezentată la nivel național de Federația Națională a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar (FNAP-IP). Potrivit unui protocol încheiat între cele două asociații, prin care Asociația Părinților Maghiari devine membru FNAP-IP, drepturile pentru cei 137.000 elevi maghiari vor fi apărate de către FNAP-IP la toate ședintele Comisiei de Dialog Social de la Ministerul Educației, dar și la alte întâlniri la care se iau decizii cu privire la învățământul preuniversitar din România.

”Parteneriatul cu Asociația Părinților Maghiari urmărește creșterea calității învățământului românesc în concordanță cu standardele Uniunii Europene și a specificului societății românești, în interesul părinților și copiilor din învățământul preuniversitar”, susțin reprezentanții de la Federația Națională a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar.

”FNAP-IP a avut întotdeauna deschidere față de problematica învățământului adresat minorităților naționale și față de prevenirea și combaterea tuturor formelor de discriminare în școală, pledând pentru egalitate de șanse, indiferent de etnie”, mai arată părinții.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro