Sari direct la conținut

Nu sunt homosexuali în Malaezia, spune ministrul turismului din această țară

, Foto:
, Foto:

Ministrul turismului din Malaezia, Minister Mohamaddin Ketapi, a susținut că în țara sa nu ar exista persoane homosexuale, potrivit jurnaliștilor germani, citați de CNN. El a evitat, de asemenea, să răspundă la o întrebare privind siguranța călătorilor LGBT și evrei în țară, potrivit postului de televiziune german Deutsche Welle.

Acesta a revenit, mai târziu, pe Twitter cu o declarație în care menționează faptul că răspunsul său era la o întrebare legată de inexistența unor campanii de turism care să se focuseze pe LGBT. El a mai adăugat că țara sa are o politică deschisă în ceea ce privește turiștii străini. De asemenea, a adăugat ministrul malaezian, „niciodată nu am pune obstacole inutile pentru pentru oaspeții noștri, pe baza orientării lor sexuale, a religiei și a practicilor culturale”.

Activistul pentru drepturile omului, Thilaga Sulathireh, a declarat pentru CNN că remarcile erau „bizare (și) complet rupte de realitate”, dar că nu a fost surprinsă să le audă. „Cu excepția câtorva politicieni, ceilalți au diverse poziții, mai mult sau mai puțin discriminatorii în ceea ce privește persoanele LGBTIQ și problemele acestora „, a mai adăugat aceasta.

Poziția țării în ceea ce privește homosexualitatea, precum și presupusul său antisemitism – în ianuarie anul aceasta a încercat să interzică sportivilor israelieni participarea la un eveniment internațional de înot- a fost criticată înainte de participarea la târgul de tursim de la Berlin.

Homofobia este adânc înrădăcinată în politica și cultura din Malaezia, iar sexul homosexual este ilegal în întreaga Malaezia din epoca colonială.

Politicianul veteran Anwar Ibrahim, considerat ca succesor al actualului prim-ministru Mahathir Mohamad, a fost închis de două ori pentru sodomie – o dată de guvernul lui Mahathir, iar homosexuali sunt pedepsiți în mod obișnuit prin bătăi publice. Un raid din august 2018 în singurul club de homosexuali din Kuala Lumpur s-a soldat cu 20 de persoane acuzate de „comportament ilicit” și a venit la scurt timp după un atac brutal asupra unei femei trans, într-un oraș aproape de capitală.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro