Sari direct la conținut

Biden nu are „absolut nicio intenție” de a-și retrage candidatura

HotNews.ro
Joe Biden a continuat miercuri să lupte pentru a-și salva candidatura la Casa Albă, extrem de slăbită de la dezbaterea sa extrem de slabă cu Donald Trump de săptămâna trecută, potrivit AFP.
Biden nu are „absolut nicio intenție” de a-și retrage candidatura
Joe Biden în timpul primei dezbateri pentru alegerile prezidențiale din SUA, FOTO: Artem Priakhin / Zuma Press / Profimedia

„El știe că, dacă va mai avea două astfel de evenimente, lucrurile vor fi foarte diferite”, afirmă o sursă anonimă, citată joi de New York Times.

Aceeași sursă a mărturisit că președintele american, care a fost criticat chiar și de susținătorii săi pentru că nu ia măsura evenimentelor, se întreabă într-adevăr cu privire la viitorul candidaturii sale.

CNN a relatat, de asemenea, spusele unei surse apropiate democratului în vârstă de 81 de ani, care a declarat că Joe Biden este „lucid” cu privire la faptul că următoarele zile vor fi decisive pentru continuarea participării sale în cursa prezidențială din noiembrie.

„Acest lucru este absolut fals”, a reacționat purtătoarea sa de cuvânt, Karine Jean-Pierre, asigurând că președintele nu are „absolut nicio intenție” de a-și retrage candidatura.

El „continuă să facă campanie”, a precizat ea.

Sondaj defavorabil

Aproape o săptămână mai târziu, Joe Biden nu a șters impresia foarte dureroasă lăsată de dezbaterea de 90 de minute cu rivalul său republican, în timpul căreia s-a bâlbâit, a privit în gol și uneori și-a pierdut șirul gândurilor.

Potrivit unui sondaj de opinie realizat de New York Times după emisiune, 74% dintre alegătorii intervievați își exprimă acum îngrijorarea cu privire la vârsta liderului democrat, iar Donald Trump și-a mărit considerabil avansul față de Joe Biden în cursa pentru Casa Albă.

Joe Biden urmează să acorde vineri un interviu televiziunii ABC și să susțină săptămâna viitoare o conferință de presă cu scopul de a-și demonstra capacitatea de a vorbi fluent fără teleprompter.

În zilele următoare, el se va deplasa, de asemenea, în două state decisive, Michigan și Pennsylvania, unde energia sa va fi testată.

Un membru de rang înalt al echipei de campanie a democratului, Quentin Fulks, a asigurat CNN că Joe Biden, care a depășit numeroase tragedii familiale și eșecuri politice majore, va „lupta în continuare”.

Atitudinea guvernatorilor

Mulți democrați, inclusiv figuri de partid precum Nancy Pelosi, au pus la îndoială în mod public acuitatea mentală a președintelui. Apelurile deschise pentru o retragere au fost limitate până acum la câțiva parlamentari puțin cunoscuți.

Miercuri, Joe Biden încearcă să strângă rândurile democraților în jurul său.

El a purtat discuții cu liderul influent al senatorilor partidului său, Chuck Schumer, și îi va primi pe guvernatorii democrați la Casa Albă la 22:30 GMT.

„Vom avea o discuție sănătoasă cu președintele”, a explicat unul dintre ei, J.B. Pritzker din Illinois, la CNN marți seara.

„Pentru moment, Joe Biden este candidatul nostru, susțin 100% candidatura sa, cu excepția cazului în care va lua o altă decizie, caz în care vom discuta cu toții despre cea mai bună cale de urmat”, a adăugat el.

Guvernatorul din Illinois, precum și cei din California (Gavin Newsom), Michigan (Gretchen Whitmer) și Pennsylvania (Josh Shapiro), sunt considerați potențiali viitori candidați la Casa Albă.

Până în prezent, niciunul dintre aceștia nu a contestat public candidatura lui Joe Biden, care a câștigat alegerile primare democrate fără niciun adversar real.

Pe același subiect:

INTERVIURILE HotNews.ro