Sari direct la conținut

Trump mărește diferența față de Biden – sondaj NYT post-dezbatere

HotNews.ro
Donald Trump și-a mărit considerabil avansul față de Joe Biden în cursa pentru Casa Albă, potrivit unui sondaj New York Times realizat după dezbaterea dintre cei doi și publicat miercuri.
Joe Biden, Foto: Bonnie Cash - Pool via CNP / INSTAR Images / Profimedia
Joe Biden, Foto: Bonnie Cash - Pool via CNP / INSTAR Images / Profimedia

Acest sondaj de opinie îl plasează acum pe fostul președinte republican cu șase puncte în fața succesorului său democrat la nivel național, cu 49% față de 43% din intențiile de vot.

74% dintre alegătorii intervievați și-au exprimat îngrijorarea cu privire la vârsta lui Joe Biden, citează New York Times.

Tot mai mulți membri influenți ai Partidului Democrat vorbesc de retragerea lui Joe Biden din cursa pentru alegerile prezidențiale din noiembrie, 7 surse din interiorul propriei sale echipe de campanie, Casei Albe și Comitetului Național Democrat declarând acum pentru Reuters că vicepreședinta Kamala Harris este favorită să îi ia locul.

Prestația foarte slabă a lui Biden din timpul dezbaterii electorale de joia trecută a declanșat un val de panică în interiorul Partidului Democrat atât în ceea ce privește șansele sale de a-l învinge pe Trump, cât și capacitatea sa de a duce la termen un al doilea mandat prezidențial.

Chiar dacă legiuitori și membri proeminenți ai Partidului Democrat au făcut inițial scut în jurul lui Biden, dând asigurări că este apt pentru funcție, în spatele culiselor lucrurile nu s-au calmat în condițiile în care un sondaj de opinie publicat săptămâna aceasta arată că unul din trei susținători ai democraților cred că el ar trebui să se retragă din cursă.

Chiar dacă presa americană a vehiculat insistent nume ca Gary Newsom, guvernatorul Californiei, și fosta prima doamnă Michelle Obama pentru a-i lua locul lui Biden, sursele celor de la Reuters afirmă că marea favorită este tocmai vicepreședinta sa, Kamala Harris.

Pe același subiect:

INTERVIURILE HotNews.ro