Sari direct la conținut

Nicolae Ciucă: Partidele au cerut ca alegerile să aibă loc la termen și să nu fie comasate / Ce a spus despre oboseala celor trei weekend-uri electorale

HotNews.ro
Nicolae Ciucă, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Nicolae Ciucă, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul liberal Nicolae Ciucă a declarat joi, despre decizia Coaliției PSD-PNL privind calendarul prezidenţialelor şi parlamentarelor, că în urma discuţiilor premierului cu partidele, acestea au solicitat ca alegerile să aibă loc la termen şi să nu fie comasate.

Declarațiile sale vin după ce, joi, PSD și PNL au anunțat că s-au înțeles ca alegerile parlamentare să aibă loc pe 1 decembrie, iar cele două tururi ale prezidențialelor pe 24 noiembrie și 8 decembrie.

„În urma discuţiilor pe care premierul le-a avut cu celelalte partide politice a rezultat cât se poate de clar că toate celelalte partide au solicitat ca alegerile să aibă loc la termen şi să nu existe această variantă a alegerilor comasate. S-a ţinut cont de toate aceste opţiuni şi, de asemenea, de încadrarea în prevederile legale, astfel încât să putem, să avem un calendar în conformitate cu prevederile legilor în vigoare”, a spus preşedintele PNL, după şedinţa coaliţiei, potrivit News.ro.

Ce a spus despre oboseala celor trei weekend-uri electorale

Nicoale Ciucă a fost întrebat despre oboseala provocată de trei weekenduri de alegeri, la rând.

„Din discuţiile care le-am avut, a reieşit că s-a ridicat această problemă şi partidele politice au zis că nu este nicio problemă dacă au loc alegerile pe 1 decembrie. 1 decembrie este sărbătoarea noastră naţională, poate fi şi o sărbătoare a democraţiei în acelaşi timp”, a explicat Ciucă.

Preşedintele PNL a comentat şi ideea unui tandem cu PSD la alegerile prezidenţiale.

”În acest moment vă vor spune că fiecare dintre partide va avea propriul candidat”, a afirmat Ciucă.

Despre turul doi de scrutin, Nicolae Ciucă a subliniat că este prematur să se pronunţe azi ce se va întâmpla în decembrie.

„Dacă ne uităm şi la rezultatele obţinute la locale şi la consistenţa actuală a valorii politice a celor două partide se poate discuta despre o abordare similară pentru guvernarea din 2025”, a mai afirmat Ciucă despre viitorul coaliţiei.

INTERVIURILE HotNews.ro