Sari direct la conținut

Restricții de circulație pe Transfăgărăşan, pentru Turul Sibiului. Intervalele și tronsoanele care se închid

HotNews.ro
Foto: Turul Ciclist al Sibiului / Facebook
Foto: Turul Ciclist al Sibiului / Facebook

Circulația rutieră va fi restricționată luni, 8 iulie, pe Transfăgărăşan, pentru Turul Ciclist al Sibiului, au anunțat organizatorii competiției, citați de Agerpres. Tot de luni, s-ar putea închide și circulația pe Valea Oltului, principala rută Vâlcea – Sibiu.

Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a competiţiei Transfăgărăşan Challenge şi a etapei a treia a Turului Ciclist al Sibiului, circulația pe mai multe drumuri va fi restricționată sau închisă.

Circulația rutieră va fi închisă pe DJ 105P de la ieşire din Arpaşu de Sus (intersecţie cu DC 47) până în comuna Cârţişoara (intersecţie cu Transfăgărăşan), în intervalul orar 10:30 – 11:00, pentru desfăşurarea competiţiei Transfăgărăşan Challenge. 

Circulația pe DN7C Transfăgărăşan va fi închisă după cum urmează:

  • 10:15-12:15 între DJ 105P (Cârţişoara) şi Bâlea Cascadă;
  • 11:15-14:30 între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac;
  • 10:00-17:30 în Tunelul Rutier de la Bâlea Lac, DN 7C Transfăgărăşan, km 115+926 – km 116 + 808.

Vor exista restricționări ale traficului și între 14:15-16:00 pe porţiuni ale DN 7C Transfăgărăşan între intersecţia cu DN1 şi Bâlea Lac, pentru trecerea caravanei cicliste. 

Tot de luni s-ar putea închide și traficul pe Valea Oltului. Accesul rutier pe Valea Oltului urmează să fie închis zilnic, între 08:00-20:00, până pe 9 august, însă ministrul Sorin Grindeanu nu a precizat clar când se va întâmpla asta. Un anunț în acest sens va fi făcut, cel mai probabil, mâine, când acesta va fi prezent la fața locului, pe șantier.

Ministrul împreună cu Cristian Pistol, șeful Companiei de Drumuri, au fost criticați în spațiul public pentru că au făcut un astfel de anunț foarte din scurt. Practic, au anunțat cu doar cinci zile înainte că una din cele mai importante conexiuni rutiere din țară va fi complet blocată.

Din cauza restricțiilor de drum, organizatorii turului se așteaptă ca traficul între Veştem și Păstrăvăria Albota să fie intens. 

Turul Ciclist al Sibiului va avea loc de sâmbătă până marţi.

INTERVIURILE HotNews.ro