Sari direct la conținut

"În cazul în care vă întrebați dacă am ajuns în situația Italiei". Imagine din Spitalul Sf. Pantelimon cu un pacient COVID care nu a mai prins pat liber

HotNews.ro
Spitalul Sf. Pantelimon, Foto: Dr. Fiorella Mitoiu
Spitalul Sf. Pantelimon, Foto: Dr. Fiorella Mitoiu

Un pacient COVID-19 care nu a mai prins pat liber la Spitalul Sf. Pantelimon din București primește totuși îngrijiri într-un pat improvizat pe podea, între paturile altor pacienți, în Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului. Imaginea a fost publicată duminică seară de medicul Fiorella Mitoiu, șefa Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Sf. Pantelimon, cu mesajul „în caz că vă întrebați dacă am ajuns în situația Italiei…”.

„În caz că vă întrebați dacă am ajuns în situația Italiei…diferența e că atunci populația stătea închisă în case și se susțineau reciproc cântând, românii… sunt daci.” – este mesajul dr. Fiorella Mitoiu, medic șef al Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Sf. Pantelimon.

Imaginea se repetă zilele acestea în multe spitale din România, unde mulți pacienți COVID-19 nu mai prind un pat liber și sunt tratați direct pe holurile spitalelor sau în ambulanțe, în curtea unităților medicale.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro