Sari direct la conținut

Cum alegi crema de protecție solară: „Un produs mai scump nu este neapărat și mai eficient”

HotNews.ro
cum alegem crema de protecție solară
Când alegem o cremă de protecţie solară trebuie să ţinem cont de tipul şi culoarea pielii. Sursă foto: Dreamstime

Când alegem o cremă de protecție solară, trebuie să ținem neapărat cont de tipul nostru de piele. În plus „odată ce am ales un produs pentru fotoprotecție potrivit, trebuie să îl și folosim, de fiecare dată când ieșim din casă, indiferent de anotimp”, recomandă dermatologii.

La ce să fim atenți ca să alegem creme de protecție solară, ne-a explicat medicul dermatolog Fabiola Copaci, în interviul de mai jos.

Dr. Copaci, medic dermatolog, spune care e conduita potrivită pentru piele când stăm la soare.

Cum alegem crema pentru protecţie solară potrivită tipului nostru de pieleCe factor de protecție ar trebui să aibă dacă avem tenul deschis la culoare, de exemplu?

Dr. Fabiola Copaci: Frecvent, atunci când cumpărăm un produs cu factor de protecţie solară (FPS) ne orientăm doar în funcţie de gradul de protecţie al acestuia.

Este însă foarte important când vrem să alegem o cremă de protecţie solară, să ţinem cont de tipul şi culoarea ţesutului cutanat pe care îl avem.

Astfel, un ten sensibil, deschis la culoare, care se arde uşor şi se bronzează uneori necesită aplicarea unei creme cu protecţie ridicată, adică cu un FPS de 30 sau 50. Pentru tenul normal de culoare medie care se bronzează uşor şi se arde uneori este utilă aplicarea unui produs cu FPS de 20-25, ȋn timp ce tenul închis necesită aplicarea de produse cu FPS 15.

Tenul acneic sau gras beneficiază de creme ecran solar “non comedogenice” adică de creme care nu blochează porii. Persoanele care însă au un ten uscat trebuie să utilizeze creme-ecran ce conţin şi agenţi de hidratare precum acidul hialuronic sau ceramidele.

Interviul poate fi citit în întregime pe www.smartliving.ro.

INTERVIURILE HotNews.ro