Sari direct la conținut

Primul stat NATO care plănuiește să doboare rachete ruseşti deasupra Ucrainei. Dilema cu care se confruntă înainte de a ataca

HotNews.ro
Radoslaw Sikorski, Foto: Kay Nietfeld / AFP / Profimedia
Radoslaw Sikorski, Foto: Kay Nietfeld / AFP / Profimedia

Ministrul polonez de Externe, Radoslaw Sikorski, a declarat că Varşovia ia în considerare o propunere din partea Kievului de a doborî rachetele ruseşti care se îndreaptă spre teritoriul polonez în timp ce acestea se află încă în spaţiul aerian ucrainean.

Propunerea a fost inclusă într-un acord comun de apărare între cele două ţări, semnat în timpul vizitei preşedintelui Volodimir Zelenski la Varşovia, la începutul acestei săptămâni. „În acest stadiu, aceasta este o idee. Ceea ce a spus acordul nostru este că vom explora această idee”, a declarat Sikorski pentru American Enterprise Institute.

El a spus că unele rachete ruseşti lansate din zona Sankt Petersburg către ţinte ucrainene din apropierea oraşului de vest Liov, nu departe de graniţa cu Polonia, au traversat Belarus şi au intrat în spaţiul aerian polonez timp de aproximativ 40 de secunde înainte de a se îndrepta către ţintele lor din Ucraina.

Sikorski a recunoscut că un timp atât de scurt a dat Poloniei puţin timp să reacţioneze.

Cu toate acestea, propunerea ar acoperi, teoretic, orice rachetă care traversează vestul Ucrainei în direcţia Poloniei.

Citește mai departe pe StirileProTv.ro

INTERVIURILE HotNews.ro